234
Ο Πάνος Καμμένος θέλει να διατηρήσει τη σχέση του με την Εκκλησία. Τι θα γίνει όμως αν το Μαξίμου υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση; | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙntimeNews

Οι ΑΝΕΛ εκτός γραμμής Μαξίμου: «Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 21:57
Ο Πάνος Καμμένος θέλει να διατηρήσει τη σχέση του με την Εκκλησία. Τι θα γίνει όμως αν το Μαξίμου υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση;
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙntimeNews

Οι ΑΝΕΛ εκτός γραμμής Μαξίμου: «Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας»

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 21:57

Την Εκκλησία και όχι το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι στηρίζουν οι ΑΝΕΛ μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν. Ετσι, ο κ. Καμμένος και το κόμμα του φαίνεται ότι -ακόμη μία φορά- παίρνουν αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή, για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και σύμφωνα με πολλές δημοσιογραφικές πηγές, πηγή των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το κόμμα αποδέχεται τη σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή είχαν κρατήσει διακριτική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν ήθελαν να προκαταλάβουν την απόφαση της Εκκλησίας.

Ο Πάνος Καμμένος το προηγούμενο διάστημα είχε υιοθετήσει διακριτική στάση απέναντι στο ζήτημα, αποφεύγοντας να σχολιάσει δημόσια τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις Μητροπολιτών και κληρικών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Καμμένος την περασμένη εβδομάδα μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει, φέρεται να είπε σε συνομιλητές του: «Ας αποφασίσει η Εκκλησία πρώτα».

Σε αντίθεση πάντως, με την στάση των ΑΝΕΛ, το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου έσπευσε να απορρίψει το αίτημα της Ιεραρχίας για τη μισθοδοσία των κληρικών και γνωστοποίησε σε έντονο ύφος πως προχωρά στην κατάρτιση σχεδίου νόμου επί του πλαισίου της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερωνύμου.

Ετσι, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεται στην επιφάνεια ένα ακόμα θέμα που διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...