456
Τμήμα της συνοριογραμμής ΗΠΑ - Καναδά | REUTERS

Οι Αμερικανοί ψάχνουν πώς θα φύγουν στον… Καναδά

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2016, 12:59
Τμήμα της συνοριογραμμής ΗΠΑ - Καναδά
|REUTERS

Οι Αμερικανοί ψάχνουν πώς θα φύγουν στον… Καναδά

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2016, 12:59

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ιστοσελίδα Citizenship and Immigration Canada είναι μπλοκαρισμένη. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση του Καναδά επίτηδες την «κατέβασε».

Αν πατήσετε στο Google τη φράση «Move to Canada» θα βρείτε 287 εκατομμύρια σχετικά θέματα σε 56 κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτές οι αναρτήσεις αυξήθηκαν πάρα πολύ σταδιακά καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά κορυφώθηκαν το βράδυ της Τρίτης. Σίγουρα ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, φαίνεται πολύ ελκυστικότερος του Ντόναλντ Τραμπ σε εκατομμύρια Αμερικανούς που έβλεπαν αυτή την εκλογή σαν εφιάλτη. Πλέον αυτός ο εφιάλτης επαληθεύτηκε.

Untitled
Ο καναδικός λογαριασμός στο Twitter #MeanwhileInCanada προβάλλει με χιούμορ τις αρετές της χώρας, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ

Το βράδυ των εκλογών λοιπόν, και καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κέρδιζε τις κρίσιμες πολιτείες του Οχάιο και της Φλόριντα, η ιστοσελίδα μετανάστευσης του Καναδά άρχισε να εμφανίζει προβλήματα… με επαναλαμβανόμενες διακοπές λειτουργίας. Μέχρι που στο τέλος «έπεσε» εντελώς.

Το υπουργείο Μετανάστευσης του Καναδά δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα των Αμερικανών που προσπαθούσαν να «μπουν» στην ιστοσελίδα, και τότε όλοι στράφηκαν στο Twitter. Εκεί ανέφεραν τα λειτουργικά προβλήματα της ιστοσελίδας.

Untitled-1
Το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου, αμερικανοί πολίτες δυσαρεστημένοι με το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα αναζήτησαν μαζικά πληροφορίες για τη μετανάστευση στον Καναδά

Και οι Καναδοί πολίτες όμως σχολίαζαν στο Twitter την κατάσταση αλλά και την προσπάθεια των Αμερικανών να μετοικήσουν στη χώρα τους. Ο λογαριασμός #MeanwhileInCanada πήρε φωτιά από αναρτήσεις του τύπου «Ευτυχώς ζω στον Καναδά», «Ελάτε στον Καναδά, υπάρχει χώρος για όλους» κτλ.

Η καναδή ιστορικός Καϊτλίν Γκριν έγραψε: «Αν με χρειαστεί κανείς, θα πίνω σιρόπι σφενδάμου μέχρι τελικής πτώσης, και θα τραγουδάω “ Oh Canada”».

Επίσης ο καναδός τραγουδιστής Μάρτσιο Νοβέλι ανάρτησε το σχόλιο: «Ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό μόλις το 1/10 του πληθυσμού της Αμερικής. Εχουμε χώρο».

Untitled-3
Ο επίσημος λογαριασμός της καναδικής κυβέρνησης στο Twitter τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου ανάρτησε σχόλιο το οποίο εμμέσως καλούσε τους δυσαρεστημένους Αμερικανούς να μεταναστεύσουν στον Καναδά

Οσο για τον επίσημο λογαριασμό της καναδικής κυβέρνησης στο Twitter τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου εμφάνισε το εξής: «Στον Καναδά οι μετανάστες ενθαρρύνονται να φέρουν τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και να τις μοιραστούν με τους συμπολίτες τους».

Η καναδική κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό ενθαρρύνει τη μετανάστευση εδώ και καιρό. Ενδεικτικά, από τον Φεβρουάριο του 2016, το νησί Κέιπ Μπρετόν στον Ατλαντικό Ω__κεανό, το οποίο ανήκει στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας και έχει έκταση 10.311 τετραγωνικά χιλιόμετρα ‒είναι το 18ο μεγαλύτερο νησί του Καναδά‒ αυτοδιαφημιζόταν ως ένα ήσυχο καταφύγιο για τους Αμερικανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ καταλάβει τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...