O Γιάννης καρφώνει με τους αντιπάλους του, των Ράπτορς, να τον κοιτάνε | Reuters
Επικαιρότητα

Οι Αμερικανοί ονομάζουν «Giannis» τα παιδιά τους λόγω… Αντετοκούνμπο

Θεαματική αύξηση παρουσιάζει το «Γιάννης» στις προτιμήσεις των νέων γονιών στις ΗΠΑ -μια ακόμη απόδειξη της φρενίτιδας που προκαλεί το μπασκετικό φαινόμενο «Αντετοκούνμπο»
Protagon Team

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε εκ των καλυτέρων παικτών στο ΝΒΑ και για φέτος με πολλούς να προεξοφλούν πως θα λάβει και το βραβείο του MVP -του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν.

Ο βαθμός λατρείας και δημοφιλίας του Γιάννη, ωστόσο, αντικατοπτρίζεται σε ένα ακόμη στοιχείο: στο ότι πολλοί νέοι γονείς στις ΗΠΑ έχουν δώσει το όνομα «Γιάννης» στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την USA Today, το όνομά του παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 135% σε σχέση με πέρσι και 662% από το 2016, το έτος που ο Γιάννης συμμετείχε για πρώτη φορά σε All-Star Game, καταφέρνοντας να γίνει αναγνωρίσιμος.

Πέρυσι είχαμε 61 παιδιά που πήραν το όνομα του, ενώ τα πέντε από αυτά ζουν στο Ουισκόνσιν, εκεί όπου φυσικά βρίσκονται οι Μπακς, η ομάδα του Γιάννη.

Διάσημος στους Αμερικανούς γονείς είναι επίσης και ο Kαϊρί (Ίρβινγκ) των Μπόστον Σέλτικς, με πολλά αγόρια να ονομάζονται έτσι, ενώ εξίσου δημοφιλές ανδρικό όνομα είναι και το «Μπέικερ», από τον Μπέικερ Μέιφιλντ της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Cleveland Browns.