573
Η πρώτη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη ήταν στις 26 Ιανουαρίου για το Ασφαλιστικό. Τώρα σε βαρύ κλίμα θα διεξαχθεί διπλή μάχη για τη Δικαιοσύνη... | Menelaos Myrillas / SOOC

ΝΔ/ Οδηγός επιτυχίας για τα κρας τεστ της Βουλής

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 22 Μαρτίου 2016, 07:12
Η πρώτη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη ήταν στις 26 Ιανουαρίου για το Ασφαλιστικό. Τώρα σε βαρύ κλίμα θα διεξαχθεί διπλή μάχη για τη Δικαιοσύνη...
|Menelaos Myrillas / SOOC

ΝΔ/ Οδηγός επιτυχίας για τα κρας τεστ της Βουλής

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 22 Μαρτίου 2016, 07:12

«Ο ένοχος δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή». Αυτό είναι το δόγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει της «δίδυμης» κοινοβουλευτικής μάχης για την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που ασχολούνται επί μακρόν με τα «θλιβερά κρούσματα» χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, αντιπαρέρχονται τις αλλεπάλληλες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί νέων αποκαλύψεων σε ήδη γνωστές υποθέσεις όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, η Siemens αλλά και το κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών, και «υπόσχονται» σκληρές απαντήσεις.

Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι η συζήτηση για την κατάσταση στον  χώρο της Δικαιοσύνης, ούτε αρχίζει, ούτε ολοκληρώνεται με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αλλά θα πάει εις βάθος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που συγκαλείται το πρωί της Πέμπτης.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν, εάν η πλειοψηφία επιχειρήσει να «μπλοκάρει» την κλήτευση συγκεκριμένων ανθρώπων στην επιτροπή να κατατεθεί και αίτημα εξεταστικής ή και προκαταρτικής επιτροπής σε συνεννόηση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Από τη Νέα Δημοκρατία μεταδίδουν ότι είναι έτοιμοι να απαντήσουν και στις κυβερνητικές αιτιάσεις περί διαπλοκής και διαφθοράς.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον ενάμιση χρόνο στην εξουσία, οφείλει να μας απαντήσει πόσα λεφτά έχει φέρει η κυβέρνηση του από την διασταύρωση των στοιχείων από τις διάφορες λίστες, ποιες οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, πόσοι έχουν υποστεί κυρώσεις», διερωτάται κορυφαίο στέλεχος της παράταξης, που επισημαίνει ότι όλα τα προαναφερθέντα θα πρέπει να αντιπαραβληθούν με τις αντίστοιχες επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης συνδέοντας τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, με τη συνολική απαξίωση του Κοινοβουλίου, τη συστηματική υπονόμευση των ανεξαρτήτων αρχών και την απόπειρα ποδηγέτησης των ΜΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα επιτεθεί κατά του Πρωθυπουργού, διερωτώμενος πώς έχει «εκδώσει απαλλακτική κρίση για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όταν η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ακόμη διερευνηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει σε τακτικούς του συνομιλητές πως δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να μιλήσει γενικόλογα και να πετάξει, όπως το συνηθίζει, λάσπη στον ανεμιστήρα για να αποδράσει από τα μεγάλα αδιέξοδα στο Προσφυγικό και την αξιολόγηση.

«Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα κυβερνητικά φάλτσα στην Δικαιοσύνη», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης συνδέοντας τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, με τη συνολική απαξίωση του Κοινοβουλίου, τη συστηματική υπονόμευση των ανεξαρτήτων αρχών και την απόπειρα ποδηγέτησης των ΜΜΕ. Η επαναλαμβανόμενη φράση, που ακούγεται στους διαδρόμους του τρίτου ορόφου της λεωφόρου Συγγρού, είναι πως «ο Αλέξης Τσίπρας σύρεται απολογούμενος σε μία διαδικασία, που δεν μπορεί να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Την ίδια ώρα, το «γαλάζιο ραντάρ» εστιάζει τις τελευταίες ημέρες στις διεργασίες, που εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς στον πολιτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

Στους κόλπους της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος αναπτύσσεται ο προβληματισμός ότι ο συγκεκριμένος φορέας θα μπορούσε να «πληγώσει» εκλογικά τη ΝΔ, όχι όμως και να την αποστερήσει από την πρωτιά στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και εάν γίνουν.

Η γαλάζια ηγεσία, πάντως, έχει αναθέσει σε προβεβλημένα πρόσωπα της συγκεκριμένης τάσης, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης και ο συντονιστής για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης να περιχαρακώσουν τα πολιτικά σύνορα της παράταξης και να ανακόψουν τις πιθανές διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σχολίαζαν σχετικώς: «Η ΝΔ καλύπτει απόλυτα τον χώρο μεταξύ της παραδοσιακής Δεξιάς έως το εκσυγχρονιστικό Κέντρο. Οσοι τυχοδιωκτικά φαντασιώνονται τη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού στα δεξιά της ΝΔ, ας μην αναλώνουν δυνάμεις, μπορούν άκοπα να προχωρήσουν απευθείας στην άκρα δεξιά, το θέμα δεν μας αφορά».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...