726
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χειροκροτεί από τα υπουργικά έδρανα. Από το ΠΑΣΟΚ τον χαρακτηρίζουν «γενίτσαρο» και «ρίψασπι» | Menelaos Myrillas / SOOC

Πυρά από το ΠΑΣΟΚ κατά των «γενίτσαρων»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 13:40
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χειροκροτεί από τα υπουργικά έδρανα. Από το ΠΑΣΟΚ τον χαρακτηρίζουν «γενίτσαρο» και «ρίψασπι»
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πυρά από το ΠΑΣΟΚ κατά των «γενίτσαρων»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2017, 13:40

«Κόκκινο πανί» για πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  αποτελεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του σχετικά με τη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και το φλερτ που κατά τη γνώμη του πρέπει να υπάρξει μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου.

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως καλέσει τους υποψήφιους επικεφαλής του κυοφορούμενου φορέα να ξεκαθαρίσουν αν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σπεύδοντας παράλληλα να επισημάνει ότι μια τέτοια συνεργασία θα ήταν «πολιτικά παρά φύση», με μοναδικό στόχο τη νομή της εξουσίας (λες και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς Ανεξ. Ελληνες είναι κάτι φυσιολογικό).

Ο κ. Κουρουμπλής έχει καλέσει και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άνοιγμα προς τον οργανωμένο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς τους «πολιτικά άστεγους», οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πριν -όπως είπε- να είναι αργά. Ο υπουργός τέλος, δεν δίστασε να κουνήσει το δάχτυλο σε όσους στο χώρο του ΠΑΣΟΚ νομίζουν  ότι «πρέπει να κόψουν τα πόδια του Τσίπρα για να τον κοντύνουν πολιτικά, κι έτσι να διαπραγματευτούν με άλλους όρους». Αν νομίζουν κάτι τέτοιο, «πλανώνται πλάνην οικτρά», ανέφερε χαρακτηριστικά προ ημερών σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο εκ των πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έσπευσε πάντως να κόψει τη φόρα στον υπουργό του κ. Τσίπρα: «Ο κ. Κουρουμπλής έπαιξε ρόλο Δούρειου Ιππου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν οι Γενίτσαροι να μας προσκαλούν και να μας νουθετούν», παρατήρησε καυστικά μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

constantinopoulo
O Oδ. Κωνσταντινόπουλος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, απ’ όπου επιτέθηκε κατά του Παν. Κουρουμπλή (SKAI/WebTV)

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το νέο φορέα την Πέμπτη είχε επιτεθεί στους πρώην συνοδοιπόρους του στο ΠΑΣΟΚ που μπροστά στα δύσκολα «εγκατέλειψαν το καράβι, προτίμησαν την εύκολη λύση και τα υπουργικά έδρανα». O κ. Μανιάτης χαρακτήρισε «υποκριτές» τους πασοκογενείς που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ρίψασπι» χαρακτήρισε τον κ. Κουρουμπλή επίσης χθες Πέμπτη, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι ρίψασπις… Δεν είναι δυνατόν να λες ότι δεν θα ψηφίσω το μνημόνιο επί ΠΑΣΟΚ γιατί μου είπε η κόρη μου να μην το ψηφίσω και μετά να τα ψηφίζω όλα. Πρόκειται για πολιτική ανακολουθία», σχολίασε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά που λέει προκαλούν οργή στους ψηφοφόρους. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μέχρι χθες έλεγε άλλα και έκανε άλλα, ας έχει και λίγο φιλότιμο και ας είναι λίγο μαζεμένος».

Από τα πυρά του κ. Λοβέρδου δεν γλίτωσε ούτε ο επίσης «πασοκογενής» αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον οποίο είχαν σκληρή αντιπαράθεση την Πέμπτη στη Βουλή. «Ηταν υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ, υπάλληλος πέντε υπουργών με τελευταία την κυρία Διαμαντοπούλου και ο Κουρουμπλής ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Η απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ ήρθε άμεσα από τον κ. Κουρουμπλή σε ραδιοφωνική παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή: «Από το ΠΑΣΟΚ», διευκρίνισε, «με διέγραψαν, δεν έφυγα». Αντίθετα «ο αγαπητός μου φίλος ο Ανδρέας έφυγε, απέτυχε και επέστρεψε εκεί που έφτυνε. Εγώ όμως δεν ξαναγύρισα».

«Προτιμώ να είμαι γενίτσαρος της Αριστεράς, παρά να φιλάω κατουρημένες ποδιές της Δεξιάς», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα για το χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ας μην ξεγελιούνται, θα το πιουν το ποτήριο που τους λέω, θα είναι πικρό. Θα πουν αν θα συνεργαστούν με την ακρονεοφιλελεύθερη Δεξιά του Μητσοτάκη».

«Εγώ εξελέγην με 70.000 και 80.000 σταυρούς. Δεν τους λέει τίποτα αυτό; Ο κόσμος περιμένει», δήλωσε ο υπουργός και αφού σημείωσε πως διακρίνει «έναν εκνευρισμό» στο Κέντρο, κάλεσε εκ νέου τους υποψηφίους για το νέο φορέα «να βγουν και να πουν στον λαό αν θα συνεργαστούν με την νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Μητσοτάκη -γιατί ξέρουν τι σημαίνουν η Δεξιά και η Ακροδεξιά στη συνείδηση του λαού».

«Γιατί τόσο μίσος κατά του Τσίπρα. Τόσο πολύ τους πείραξε ο Τσίπρας; Δεν λένε κουβέντα για το Μητσοτάκη. Νομίζουν ότι θα γίνουν δεκανίκι της Δεξιάς;», διερωτήθηκε τέλος στην παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Βέβαια ο κ. Κουρουμπλής συνεχίζει να μη λέει γιατί εκείνος δεν έχει πρόβλημα να συνεργάζεται με την Ακροδεξιά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...