304
Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε «δονκιχωτικό» το πάθος της ομάδας της Lamda για την έναρξη υλοποίησης του έργου | INTIMEnews

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Σύμβολο απογείωσης στη νέα εποχή το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 13:44
Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε «δονκιχωτικό» το πάθος της ομάδας της Lamda για την έναρξη υλοποίησης του έργου
|INTIMEnews

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Σύμβολο απογείωσης στη νέα εποχή το Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2020, 13:44

Την πεποίθηση του ότι το έργο του Ελληνικού «θα κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες», εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια των πρόδρομων εργασιών για την ανάπλαση του χώρου του πρώην αεροδρομίου.

«Από εδώ όπου απογειώνονταν αεροπλάνα, το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή για την χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου στον πρωθυπουργό, για να εξάρει την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης στην έναρξη των εργασιών, λέγοντας :

«Είναι ακριβώς χάρη στην πέρα από κάθε προσδοκία προσπάθεια και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, που μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο, λίγους μήνες πριν από την επίσημη μεταβίβαση των μετοχών».

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της επενδύοντας πάνω από 350 εκατ. ευρώ», καθώς και την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα, όταν μια μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο».

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τις δημόσιες υπηρεσίες για την συνεργασία τους.

Την επόμενη χρονιά, στο πρώτο εξάμηνο, πρόσθεσε, ξεκινούν τα έργα υποδομής μεταξύ των οποίων και το παράκτιο πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Δημιουργείται ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω μας το γκρίζο τοπίο που βλέπετε πίσω μας, που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια.

«Το όραμα μας θέλει ψυχραιμία, η υλοποίηση του είναι ένας μαραθώνιος όπως όλα τα μακροπρόθεσμα οράματα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Θα κάνουμε υπερήφανους, ως Lamda Development, όχι μόνον τους μετόχους μας και όσους σε λίγο θα συμμετέχουν στο εθνικό ομόλογο, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουμε να γίνουν κοινωνοί του έργου», κατέληξε στη δήλωσή του ο Οδυσσέας Αθανασίου.