489
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά στο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, στη Σεβίλλη | EPA

Ομπάμα: Σεβασμό στις γυναίκες και στο περιβάλλον αν θέλετε να έχετε τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 19:33
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά στο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, στη Σεβίλλη
|EPA

Ομπάμα: Σεβασμό στις γυναίκες και στο περιβάλλον αν θέλετε να έχετε τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 19:33

Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που δεν σέβονται τις γυναίκες και το περιβάλλον, δεν έχουν μέλλον στην τουριστική βιομηχανία, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, που έγινε στη Σεβίλλη.

Τις εμπειρίες του από τα αμέτρητα ταξίδια που έχει κάνει, μοιράστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, με τους συνέδρους, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

«Εχω κόρες και ξέρω ότι τα ταξίδια για τις γυναίκες εμπεριέχουν κάποιους κινδύνους για την ασφάλειά τους, που σχετίζονται με τη νοοτροπία και τη στάση των αντρών σε αυτά τα μέρη. Αν εργάζεστε σε έναν τουριστικό προορισμό σε μία πόλη ή στη φύση, όπου οι γυναίκες αισθάνονται άβολα όταν ταξιδεύουν, αυτό θα συμβάλει στο να χάσετε τουρίστες, γιατί δεν θέλουν να ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ομπάμα τόνισε επίσης την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος για να προσελκύσει ένας προορισμός τους νέους σε ηλικία ταξιδιώτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα και δεν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε μέρη όπου δεν υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον.

Ο πρώην πρόεδρος θυμήθηκε τα δικά του ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία ξεκίνησε από την ηλικία των 20 ετών στην Κένυα και την Ευρώπη, δήλωσε πως του λείπουν οι ανέσεις του προεδρικού αεροσκάφους των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι του αρέσει να δελεάζει με ωραία ταξίδια τις ενήλικες πλέον κόρες του, γιατί έτσι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, σε ταξίδι τους στη Χιλή, στο προεδρικό αεροσκάφος

Οσον αφορά τα μέρη που θα ήθελε να δει, είναι το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και οι ναοί στο Ανκορ Βατ στην Καμπότζη, αλλά και η Ανταρκτική, όπου δεν τον άφηναν να πάει οι Μυστικές Υπηρεσίες γιατί αν συνέβαινε κάτι, θα κινδύνευε να παραμείνει αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες, όπως γράφει η Telegraph.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα καινούργιο μέρος και να εκτίθεσαι σε νέες ιδέες. Τα ταξίδια σε ωριμάζουν, σε εξελίσσουν. Ως γονιός, είναι κάτι υπέροχο όταν μπορείς να δεις αυτή την αίσθηση της ανακάλυψης στα παιδιά σου. Τα ωραιότερα ταξίδια τα έκανα με τα κορίτσια μου, όπως αυτό στο Κρεμλίνο όταν η Σάσα ήταν επτά ετών και τριγυρνούσε με μία λευκή καμπαρντίνα σαν τους κατασκόπους», είπε γελώντας ο Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει ποδήλατο με την κόρη του Μάλια, το 2010, σε ένα ταξίδι τους στη Μασαχουσέτη

Τα ταξίδια μας δείχνουν τις διαφορές μας αλλά και τις ομοιότητές μας με ανθρώπους που μένουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες.

«Ευτυχώς, οι γενιές μετά από εμάς είναι κοσμοπολίτικες, σοφιστικέ, εκτιμούν τις διαφορετικές κουλτούρες περισσότερο από τους μεγαλύτερους. Δεν φοβούνται τη διαφορετικότητα, την αλλαγή, τα πράγματα που είναι ασυνήθιστα ή μη οικεία. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο μεγάλωσαν. Οι πολιτικές της οπισθοδρόμησης και της ανέγερσης τειχών δεν είναι πια ελκυστικές για τους νέους. Τις απορρίπτουν κατηγορηματικά», είπε ο πρώην πρόεδρος, ρίχνοντας ολοφάνερα «μπηχτή» κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...