291
Το ζεύγος Τραμπ και το ζεύγος Ομπάμα την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο | EPA

Ομπάμα για Τραμπ το 2016: «Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον φασίστα έξω από τον Λευκό Οίκο»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 17:51
Το ζεύγος Τραμπ και το ζεύγος Ομπάμα την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο
|EPA

Ομπάμα για Τραμπ το 2016: «Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον φασίστα έξω από τον Λευκό Οίκο»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2020, 17:51

«Φασίστα» είχε αποκαλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ ο Μπαράκ Ομπάμα, το 2016, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Χίλαρι Κλίντον.

Οπως αναφέρει η Telegraph, στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι σε τηλεφώνημα προς συνεργάτη της Κλίντον, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλεί φασίστα τον Τραμπ.

Την συνομιλία, αφηγείται ο γερουσιαστής από την Βιρτζίνια, Τιμ Κέιν, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Κλίντον για την προεδρική υποψηφιότητα το 2016 και ο οποίος έχει μαγνητοσκοπηθεί σε βίντεο σε συνάντηση με την Κλίντον, μαζί με τη γυναίκα του, Αν Χόλτον, επίσης παρούσα.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα με πήρε το βράδυ και μου είπε: “Τιμ, θυμήσου δεν είναι καιρός να είμαστε αγνοί. Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον φασίστα έξω από τον Λευκό Οίκο”» αφηγείται ο Κέιν, ο οποίος προσθέτει πως ο Ομπάμα «με ξέρει και γνωρίζει πως έχω την τάση να είμαι αδιάφορος».

Η Χίλαρι Κλίντον μιλά σε πάνελ για το ντοκιμαντέρ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κλίντον φαίνεται να κουνά το κεφάλι της συγκαταβατικά και να λέει «συμφωνώ με αυτό το σκεπτικό. Αλλά αυτό είναι αλήθεια -το βάρος της ευθύνης μας είναι τεράστιο» ακούγεται να λέει.

Η σκηνοθέτις του ντοκυμαντέρ, Νανέτ Μπέρσταιν, επιβεβαίωσε στο NBC πως το βίντεο με τον Κέιν μαγνητοσκοπήθηκε από ομάδα που είχε προσλάβει η ομάδα εκστρατείας της Κλίντον, αλλά η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης δεν έχουν εξακριβωθεί.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομπάμα έχει αρνηθεί να κάνει κάποιο σχόλιο για το ντοκιμαντέρ και το εν λόγω  τηλεφώνημα, ενώ ο Κέιν και η Κλίντον αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το ντοκιμαντέρ «Χίλαρι», αποτελείται από τέσσερα μέρη και παρουσιάζει την προσωπική ζωή της Κλίντον και την πολιτική της καριέρα.

Εκανε πρεμιέρα στο διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σάντανς το Σάββατο και θα προβληθεί τον Μάρτιο στην αμερικανική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...