189
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά σε εκδήλωση του ιδρύματός του, στη Μαλαισία | REUTERS

Ομπάμα: Δεν είναι κανονικότητα η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 20:54
Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά σε εκδήλωση του ιδρύματός του, στη Μαλαισία
|REUTERS

Ομπάμα: Δεν είναι κανονικότητα η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 20:54

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν πρέπει να είναι ‘φυσιολογικό’ στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι ‘φυσιολογικό’», δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νοιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» για αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, και κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στην Μινεσότα.

Και στη συνέχεια: “Πρέπει να θυμόμαστε ότι για εκατομμύρια Αμερικανούς η διαφορετική μεταχείρισης λόγω φυλής και χρώματος είναι τραγική και οδυνηρή. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για μία νέα κανονικότητα στην οποία η κληρονομιά της μισαλλοδοξίας και η άνιση μεταχείριση δεν θα επηρεάζει ούτε τους θεσμούς ούτε την καρδιά μας”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...