374
Τελικά, η Ράγια θα ζήσει και θα δοθεί για υιοθεσία | Change.gr

Ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα από σίγουρο θάνατο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 16:34
Τελικά, η Ράγια θα ζήσει και θα δοθεί για υιοθεσία
|Change.gr

Ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα από σίγουρο θάνατο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 16:34

Μπορεί να έγινε γνωστός σαν ένας από τους «σκληρούς» του Χόλιγουντ, μα κατά βάθος ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ είναι ευαίσθητη ψυχή και γι’ αυτό έκανε ό,τι μπορούσε και τελικά κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός νεαρού τσιουάουα, στο οποίο θα γινόταν ευθανασία.

Το άτυχο ζώο ταξίδευε προς τη Νορβηγία, αλλά πριν προλάβει να γνωρίσει τους νέους ιδιοκτήτες του, οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας παρατήρησαν ότι είχε ταξιδέψει με ψεύτικο, βουλγαρικό διαβατήριο.

Εγιναν προσπάθειες για τον επαναπατρισμό της Ράγια, όπως είναι το όνομα της, αλλά οι βαλκάνιοι γείτονές μας αρνήθηκαν να τη δεχτούν πίσω. Ετσι, θα έπρεπε να γίνει ευθανασία στο κουτάβι, καθώς αυτό προστάζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης… Μέχρι που μπήκε στη μέση ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ.

Χωρίς να χρησιμοποιήσει τους μυς του, αλλά κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα, ο βέλγος ηθοποιός άρχισε μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σωθεί η ζωή της Ράγια.

Ποζάροντας στον φακό με το δικό του τσιουάουα, ο Βαν Νταμ, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 60, παρακάλεσε τις αρμόδιες αρχές να αλλάξουν την απόφασή τους σαν δώρο για τα γενέθλιά του.

«Εκαναν λάθος οι άνθρωποι που δεν συμπλήρωσαν σωστά τα χαρτιά, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν αυτό το μικρό τσιουάουα», είπε, παροτρύνοντας τους θαυμαστές του να συμβάλουν και εκείνοι, υπογράφοντας ψηφιακά την αίτηση για να σωθεί η ζωή του κουταβιού.

Τελικά, η Ράγια, που ήταν να θανατωθεί στις 20 Οκτωβρίου, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στη Βουλγαρία και έπειτα θα δοθεί για υιοθεσία. Τα εύσημα κέρδισε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας από τον Γιάβορ Γκέτσεβ, εκπρόσωπο του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων Four Paws, που ζήτησε, επίσης, να επιβληθούν αυστηρότεροι νόμοι στους παράνομους εκτροφείς και λαθρεμπόρους ζώων.

«Η εξαγωγή κατοικίδιων ζώων από την Ανατολική στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη είναι μία πολύ κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα» δήλωσε στον Guardian.

Ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ στο «Μέχρι τελικής πτώσης» του 1988, την ταινία που τον έκανε να ξεχωρίσει

Οι περιπέτειες της Ράγια θύμισαν την ιστορία της Πένκα, μιας αγελάδας από τη Βουλγαρία που παραβίασε από μόνη της το σύνορο με τη Σερβία και προβλεπόταν να εκτελεστεί, αλλά σώθηκε ύστερα από μια διεθνή καμπάνια, στην οποία πήρε μέρος και ο Beatle Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...