280
Ο Κουφοντίνας σε μια από τις άδειες που λάμβανε τακτικά τα προηγούμενα χρόνια, εδώ τον Ιούνιο του 2018 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρυσοχοΐδης «ξαναβάζει» τον Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:39
Ο Κουφοντίνας σε μια από τις άδειες που λάμβανε τακτικά τα προηγούμενα χρόνια, εδώ τον Ιούνιο του 2018
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρυσοχοΐδης «ξαναβάζει» τον Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:39

Η συνθήκες τιμωρίας του καταδικασθέντος 11 φορές σε ισόβια αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα επανήλθαν στη δημόσια σφαίρα, αυτή τη φορά όχι με αφορμή τις περιβόητες άδειες που λάμβανε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο τρομοκράτης, αλλά με μια ειδική ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μοιάζει να έχει γραφτεί ειδικά για αυτόν.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας και αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αδειών αλλά και μια νέα πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, καταδικασθείς για εγκλήματα τρομοκρατίας δεν θα μπορεί να κρατείται σε αγροτικές φυλακές, όπου οι συνθήκες είναι πιο χαλαρές. Αυτή τη στιγμή ο Κουφοντίνας παραμένει στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Από την «Εφημερίδα των Συντακτών» διαμαρτυρήθηκαν, κάνοντας λόγο για «εκδικητική» διάταξη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό έχει μια ενδιαφέρουσα πολιτική σημειολογία: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης το 2002, εξάρθρωσε τη 17Ν και συνέλαβε τα ηγετικά της στελέχη –μεταξύ αυτών και τον Κουφοντίνα– τώρα είναι αυτός που ξαναβάζει τον τελευταίο στον Κορυδαλλό.

Διότι εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί, ο Κουφοντίνας θα πρέπει να μεταχθεί από τις φυλακές της Κασσαβέτειας σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα και σύμφωνα με το Open, αναμένεται η επιστροφή του στις φυλακές του Κορυδαλλου.

Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου ανέφερεται πως «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...