297
Ο Χοακίν Φίνιξ ως Τζόκερ/Αρθουρ Φλεκ στο «Joker» του 2019, ερμηνεία που του χάρισε το Οσκαρ | Warner Bros.

Ο Χοακίν Φίνιξ το συζητάει για ένα σίκουελ του «Joker»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 10:42
Ο Χοακίν Φίνιξ ως Τζόκερ/Αρθουρ Φλεκ στο «Joker» του 2019, ερμηνεία που του χάρισε το Οσκαρ
|Warner Bros.

Ο Χοακίν Φίνιξ το συζητάει για ένα σίκουελ του «Joker»

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 10:42

H ταινία είχε τις υπερβολές της, τα κλισέ και τις αστοχίες της, καθώς και μια δημοσιότητα δυσανάλογη των σκηνοθετικών ικανοτήτων του δημιουργού της, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι ο Χοακίν Φίνιξ άφησε εποχή με την ερμηνεία του. Τώρα το «Τζόκερ», το φιλμ που το 2019 έσπασε τα ταμεία και προτάθηκε για 11 Οσκαρ (πήρε τελικά δύο, για τη μουσική της Χίλντουρ Γκουντναντότιρ και φυσικά για τον ρόλο του Φίνιξ) μπορεί να έχει και συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ιστότοπο ψυχαγωγίας The Playlist, ο 47χρονος ηθοποιός ρωτήθηκε για ένα πιθανό σίκουελ της ταινίας «Τζόκερ», με τον ίδιο να ενσαρκώνει ξανά τον εμβληματικό κακό της DC. Ο Φίνιξ περιέγραψε τον Τζόκερ/Αρθουρ Φλεκ ως «έναν ενδιαφέροντα τύπο», σημειώνοντας: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτόν τον τύπο και θα μπορούσαμε (να τον εξερευνήσουμε) περισσότερο. Αλλά αν θα το κάνουμε ποτέ, δεν ξέρω».

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς έκανε πρεμιέρα το 2019 και συγκέντρωσε εισπράξεις πάνω από ένα δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Φίλιπς δουλεύει εδώ και μήνες στο σενάριο για τη συνέχεια της ταινίας που τον έβγαλε από τις κωμωδίες τύπου «Hangover» και τον οδήγησε ως τα βραβεία του Φεστιβάλ της Βενετίας.

Την είδηση είχε αποκαλύψει εμμέσως τον περασμένο Μάιο το Hollywood Reporter, όταν σε θέμα για τους ισχυρότερους δικηγόρους του Χόλιγουντ ανέφερε τον Γουόρεν Ντερν, σημειώνοντας ότι μεταξύ των πελατών του είναι ο Φίλιπς, ο οποίος «έκλεισε συμφωνία να γράψει μέρος του σεναρίου του Joker 2».

Πολλά αμερικανικά μέσα έχουν αναφέρει εξάλλου ότι η Warner Brothers έχει προγραμματίσει και σχεδιάζει μια συνέχεια του Τζόκερ, ελπίζοντας σε μια επανάληψη της εισπρακτικής επιτυχίας του πρώτου έργου, που έβγαλε 1,07 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα κριθούν από τις προθέσεις του Φίνιξ. Αυτός ήταν η ταινία και χωρίς αυτόν ταινία δεν μπορεί να υπάρξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...