284
|

Ο Χοακίν Φίνιξ διαδήλωσε με την Τζέιν Φόντα – και συνελήφθησαν και οι δύο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 19:26

Ο Χοακίν Φίνιξ διαδήλωσε με την Τζέιν Φόντα – και συνελήφθησαν και οι δύο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 19:26

Η Τζέιν Φόντα είχε υποσχεθεί ότι κάθε Παρασκευή θα διαδήλωνε έξω από το Καπιτώλιο για την επείγουσα ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το τήρησε και βρισκόταν σχεδόν κάθε φορά για λίγη ώρα στο κρατητήριο με την (ελαφριά) της διαδήλωσης σε μη επιτρεπόμενο σημείο.

Μπήκε το 2020 και ακόμη συνεχίζει, πάντα με το κόκκινο παλτό, που φορά σε κάθε συγκέντρωση. «Θα είμαι εδώ, κάθε Παρασκευή, βρέξει χιονίσει, γιατί με ενέπνευσε αυτή η κινητοποίηση των νέων ανθρώπων και θα τη στηρίξω», είχε πει.

Μαζί της παίρνει μέρος και ένας ή περισσότεροι διάσημοι φίλοι της. Χθες Παρασκευή στο πλευρό της βρέθηκε ο Χοακίν Φίνιξ, αλλά και η Σούζαν Σαράντον, η Μάγκι Τζίλενχαλ και ο Μάρτιν Σιν.

Ο Φίνιξ εμφανίστηκε απροειδοποίητα «με δική του θέληση», όπως είπε η Φόντα. Ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους και τους είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι στο χέρι μας.

» Ομως το τι καταναλώνουμε είναι. Υπάρχουν τα στοιχεία: η βιομηχανία κρέατος και γάλακτος είναι η τρίτη στη σειρά αιτία της κλιματικής αλλαγής. Σας προτείνω να με ακολουθήσετε σε έναν άλλο τρόπο διατροφής…».

https://youtu.be/XYWcmcTEOVQ

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του κινηματογραφικού Τζόκερ δεν είναι καθόλου άγνωστες. Είναι vegan και προέτρεψε με επιτυχία τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών να παρέχουν στους καλεσμένους τους ένα αυστηρά vegan μενού.

Στον λόγο του, πέρα από τις ευχαριστίες για αυτήν την κίνηση, μίλησε ανοιχτά για τη σημασία της κινητοποίησής μας για το περιβάλλον.

Ο Μάρτιν Σιν, ηθοποιός με πλούσια συνδικαλιστική δράση // REUTERS/Joshua Roberts

Ο Χοακίν Φίνξ με τη Σούζαν Σάραντον // EPA/SHAWN THEW

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...