301
Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις «πράσινες» δράσεις του υπουργείου του τον περασμένο Δεκέμβριο | INTIMEnews

O Xατζηδάκης τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη: Αλλάξτε το σε «Πράσινη Συμμαχία» για να γελάμε…

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 12:54
Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις «πράσινες» δράσεις του υπουργείου του τον περασμένο Δεκέμβριο
|INTIMEnews

O Xατζηδάκης τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον λιγνίτη: Αλλάξτε το σε «Πράσινη Συμμαχία» για να γελάμε…

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 12:54

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράσινος στο χρυσό, αλλά μαύρος στο λιγνίτη», σχολίασε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (εδώ) ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καυτηριάζοντας για μία ακόμη φορά τη στάση που επιμένει να τηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων (περισσότερα εδώ).

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι η «η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», αλλά όπως υποστήριξε, αντιμετωπίζεται «από την κυβέρνηση με επικοινωνιακούς όρους και ως πρόσχημα για να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να «εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς» και να υλοποιήσει ένα αξιόπιστο και μακροπρόσθεσμο σχέδιο σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες,  «το οποίο θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος επένδυε στα μαγκάλια, τώρα επενδύει στο κάρβουνο», ήταν το πρώτο σχόλιο από κυβερνητικές πηγές, ενώ σε διαδοχικές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις (εδώ) ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για απύθμενο θράσος από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα που ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του.

Την Τρίτη, ο υπουργός εμφανίστηκε ακόμα πιο αιχμηρός για τη νέα επίδειξη άκρατου λαϊκισμού από την αξιωματική αντιπολίτευση στο κρίσιμο θέμα της απολιγνιτοποίησης. Με αφορμή τις διεργασίες στην Κουμουνδούρου σε αναζήτηση του νέου «πολυσυλλεκτικού» ονόματος με το οποίο θα πορευθεί το κόμμα του «σοσιαλδημοκράτη» Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε δηκτικά:

«Να διαλέξουν αντί για “Προοδευτική Συμμαχία” να λέγονται “Πράσινη Συμμαχία” για να γελάμε. Και δίπλα να βάλουν τις δηλώσεις τους για τον λιγνίτη όλες τις τελευταίες μέρες. Διότι είναι “πράσινοι” με τον χρυσό αλλά “μαύροι” με τον λιγνίτη. Τόσος λαϊκισμός!!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...