219
Ο Χάρισον Φορντ ως Ιντιάνα Τζόουνς, με τον «πατέρα» του, Σον Κόνερι, στην «Τελευταία Σταυροφορία» (1989) | Disney

Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει ως Ιντιάνα Τζόουνς για 5η και τελευταία (;) φορά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 20:20
Ο Χάρισον Φορντ ως Ιντιάνα Τζόουνς, με τον «πατέρα» του, Σον Κόνερι, στην «Τελευταία Σταυροφορία» (1989)
|Disney

Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει ως Ιντιάνα Τζόουνς για 5η και τελευταία (;) φορά

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 20:20

Θα έχει πατήσει τα 80 ο Χάρισον Φορντ όταν θα γίνει η πρεμιέρα της πέμπτης και τελευταίας ταινίας στην οποία θα υποδύεται τον περιπετειώδη αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς. Η ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2022, είναι σε φάση προετοιμασίας, ανακοίνωσε η Disney.

Δεν θα τη σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπως τις τέσσερις πρώτες, αλλά ο Τζέιμς Μάνγκολντ. Για τον πρωταγωνιστή δεν υπήρχε καμία αμφιβολία: κανένας άλλος από τον Χάρισον Φορντ.

Αποφάσισε, λοιπόν, να κλείσει τους λογαριασμούς του με τον ρόλο που τον έκανε αγαπητό σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Το είχε δηλώσει, εξάλλου, από χρόνια: «Βλέπουμε τον χαρακτήρα να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει. Είναι απολύτως ταιριαστό να επιστρέψει με μια μεγάλη ταινία», είχε πει.

Είχε εξηγήσει ακόμη, γράφει το BBC, ότι η ταινία δεν χρειάζεται να έχει πολλή δράση. Εξάλλου ο αρχαιολόγος Τζόουνς έχει, σαν χαρακτήρας, και εξυπνάδα και φοβίες και πείσμα να επιβιώσει.

Η πρώτη ταινία της σειράς, οι «Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», έκανε πρεμιέρα το 1981. Ακολούθησαν, το 1984, ο «Ναός του Χαμένου Θησαυρού» και το 1989 η «Τελευταία Σταυροφορία», όπου ο Φορντ έπαιξε δίπλα στον Σον Κόνερι που υποδύθηκε τον πατέρα του. Τρεις χορταστικές περιπέτειες, με έντονο χιούμορ, που αγαπήθηκαν από το κοινό στους κινηματογράφους και στην τηλεόραση. Πάντως, η τέταρτη συνέχεια, το «Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» το 2008, δεν ικανοποίησε το κοινό και την κριτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...