270
Ο Τομ Χανκς σε πρόσφατη εμφάνισή του. Είναι η τρίτη φορά που αποφασίζει να κάνει δώρο καφετιέρα στους πολιτικούς συντάκτες του Λευκού Οίκου | Photo by Christopher Polk/Getty Images for People's Choice Awards/Ideal Images

Μια «πολιτική» καφετιέρα δώρο από τον Τομ Χανκς στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2017, 10:34
Ο Τομ Χανκς σε πρόσφατη εμφάνισή του. Είναι η τρίτη φορά που αποφασίζει να κάνει δώρο καφετιέρα στους πολιτικούς συντάκτες του Λευκού Οίκου
|Photo by Christopher Polk/Getty Images for People's Choice Awards/Ideal Images

Μια «πολιτική» καφετιέρα δώρο από τον Τομ Χανκς στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2017, 10:34

Νέος πρόεδρος, νέα κατάσταση στον Λευκό Οίκο, αλλά και ένα νέο δώρο από τον Τομ Χανκς προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προεδρία. Μια μηχανή του καφέ.

Γιατί όμως; Υπάρχει μια εξήγηση για αυτήν την εκ πρώτης όψεως περίεργη ιστορία.

Είναι η τρίτη φορά που ο Χανκς αποφασίζει να δωρίσει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε μια μικρή και σκοτεινή αίθουσα στον Λευκό Οίκο, με μια μηχανή για ζεστό καφέ.

2017-03-03T023025Z_1718736215_RC1AF921A250_RTRMADP_3_USA-WHITEHOUSE-HANKS
Η καφετιέρα του Χανκς (REUTERS/Kevin Lamarque)

Την πρώτη μηχανή καφέ τη δώρισε επί της προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου, όταν ο ηθοποιός εξεπλάγη μαθαίνοντας πως οι δημοσιογράφοι δεν είχαν μία εσπρεσιέρα.

Μία δεύτερη δώρισε το 2010, επί Μπαράκ Ομπάμα, όταν έμαθε πως η πρώτη είχε χαλάσει, πειράζοντας τους δημοσιογράφους γιατί δεν την πρόσεχαν.

Αυτή τη φορά το δώρο του οσκαρικού ηθοποιού συνοδευόταν από ένα δακτυλογραφημένο μήνυμα, με εικονογράφηση μια γκραβούρα με αμερικανούς στρατιώτες που συνοδεύουν αιχμαλώτους.

«Στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση. Και ειδικά την αλήθεια», έγραψε σε δακτυλογραφημένο μήνυμα ο Τομ Χανκς.

2017-03-03T022937Z_1989836161_RC1C41C016D0_RTRMADP_3_USA-WHITEHOUSE-HANKS
Το δακτυλόγραφο μήνυμα του Χανκς (REUTERS/Kevin Lamarque)

Αλλά και η επιλογή της γραφομηχανής έχει το νόημα της στην εποχή των ψηφιακών ευχών από το Facebook  και τα  σχετικά: ο Χανκς είναι συλλέκτης παλιών γραφομηχανών και συνηθίζει πολλές φορές να απαντά σε γράμματα θαυμαστών με αυτό το παλιομοδίτικο μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία εν μέσω της σχεδόν εχθρικής στάσης της προεδρίας Τραμπ με μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ας θυμηθούμε ότι ο Χανκς είναι υποστηρικτής των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...