395
Ο Νίκος Βούτσης στη θέση του Προέδρου της Βουλής. Κατόπιν... εορτής αποδοκίμασε την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη που δεν είχε πρόβλημα να σηκώσει και το γάντι | Nikos Libertas / SOOC

Ο Βούτσης αποδοκίμασε τον Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 17:09
Ο Νίκος Βούτσης στη θέση του Προέδρου της Βουλής. Κατόπιν... εορτής αποδοκίμασε την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη που δεν είχε πρόβλημα να σηκώσει και το γάντι
| Nikos Libertas / SOOC

Ο Βούτσης αποδοκίμασε τον Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 17:09

Αφού πρώτα το άφησαν να συμβεί, αφού πρώτα η Εθνική Αντιπροσωπεία φάνηκε να τιμά έναν νεκρό ομογενή με καλάσνικοφ στην Αλβανία –χωρίς να υπάρχει επίσημο πόρισμα ούτε και σαφής εικόνα για τις  συνθήκες του θανάτου του– τώρα ο Νίκος Βούτσης και η Διάσκεψη των Προέδρων σπεύδουν να αποδοκιμάσουν των εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την «πρωτοβουλία» να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια την Παρασκευή για τη «δολοφονία» όπως τη χαρακτήρισε του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων ανέφερε πως η πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κακλαμάνης δεν έπρεπε να αναληφθεί.

Ο ίδιος ο κ. Βούτσης έσπευσε να βρει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και να τους πει: «Εγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ό, τι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

» Ηταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία».

Με την θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι, αλλά και οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά της Ενωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη στιγμή που ο κ. Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του Σώματος για την ενός λεπτού σιγή ήταν τυπικά νόμιμη, ωστόσο όμως πρόσθεσε «για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων».

Οσο για τον κ. Κακλαμάνη; Ο βουλευτής της ΝΔ έλαβε τον λόγο στη Διάσκεψη των Προέδρων και ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι ο ίδιος παραβίασε τον Κανονισμό. Φρόντισε μάλιστα να υψώσει τους τόνους: «Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονία».

Οπως αναμενόταν η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του βουλευτή της και αντιπροέδρου της Βουλής, συντασσόμενη καθώς φαίνεται στη συγκεκριμένη υπόθεση με τη γραμμή της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ζητήσει από τις 29 Οκτωβρίου, την επομένη δηλαδή του θανάτου του Κατσίφα, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...