462
Ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε γενικότητες. Χρειάζεται λόγος αλήθειας αλλά και προοπτικής με συγκεκριμένες προτάσεις. Με ευαισθησίες, αλλά όχι ιδεοληψίες και σε αυτό προσπαθεί να συμβάλει ο Κύκλος Ιδεών που έχει συγκροτήσει, ο κ. Βενιζέλος ως δεξαμενή σκέψης. | INTIMEnews

Ο Βενιζέλος απαντά στους προξενητές της παντρειάς ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 12:58
Ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε γενικότητες. Χρειάζεται λόγος αλήθειας αλλά και προοπτικής με συγκεκριμένες προτάσεις. Με ευαισθησίες, αλλά όχι ιδεοληψίες και σε αυτό προσπαθεί να συμβάλει ο Κύκλος Ιδεών που έχει συγκροτήσει, ο κ. Βενιζέλος ως δεξαμενή σκέψης.
|INTIMEnews

Ο Βενιζέλος απαντά στους προξενητές της παντρειάς ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 12:58

Καθώς τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές που βγαίνουν δειλά – δειλά  στην επιφάνεια βολιδοσκοπώντας τις προοπτικές συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη μορφή ενός ευρύτερου συνασπισμού της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, παίρνει σαφή θέση έναντι αυτών των σκέψεων και υπογραμμίζει ποιο είναι το μεγάλο διακύβευμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις ότι έχει έρθει πια η ώρα για έναν ιδεολογικό διάλογο του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΙΡΖΑ με αντικείμενο και στόχο τη λεγόμενη κεντροαριστερή διακυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, ότι αντίθετα αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

«Είναι ζωτική ανάγκη για τον τόπο η άμεση διεξαγωγή των εκλογών και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήττα που δεν θα του επιτρέπει να ελέγχει τις μετεκλογικές εξελίξεις», σημείωσε και απαντώντας σε όσους ξεκίνησαν τη συζήτηση περί προσέγγισης με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε πως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική νίκη του KΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό απορρίπτει ακόμα και την υποψία «φλερτ» με το κυβερνών κόμμα, και αφού δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια φωνή» και διαβεβαιώνει ότι «η βάση της παράταξης και η κοινοβουλευτική ομάδα έχουν πολύ καθαρή θέση που εκφράζεται και επίσημα στη Βουλή».

 «Η Δημοκρατική Παράταξη δεν λειτουργεί συμπληρωματικά, αλλά αυτόνομα, προγραμματικά και εγγυητικά», είναι το μήνυμα που στέλνει στους πάσης φύσεως προξενητές της προσέγγισης με ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι σε αντιδιαστολή με τον ανεύθυνο και ανέξοδο προεκλογικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα, η παράταξή του ήταν αυτή που επέλεξε τον δρόμο της υπευθυνότητας και της υπηρέτησης του εθνικού καθήκοντος.

«Εμείς χαράξαμε τη γραμμή του πατριωτικού καθήκοντος το 2010 και μείναμε σταθεροί σε αυτή μέχρι το 2015», σημείωσε, και «είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια αυτή και για το δυσανάλογο πολιτικό κόστος που αναλάβαμε από εθνικό καθήκον».

Για μία ακόμη φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος χαρακτήρισε μεγάλο πισωγύρισμα την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, γι’ αυτό και, όπως είπε, τώρα που η χώρα αγωνίζεται να επιστρέψει εκεί που ήταν το 2014 (και δεν μπορεί), δεν επιτρέπετα να ξανασυμβεί τέτοια παλινδρόμηση.

Πλέον, τόνισε, εναπόκειται στο εκλογικό σώμα να ενισχύσει τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης που είναι δύναμη ευθύνης και δεν παίζει με το εθνικό συμφέρον, ερωτηθείς  ωστόσο πόσο εύκολο είναι να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία που έζησε πολλές διαψεύσεις.

Γι αυτό, πρόσθεσε,  ο πολιτικός λόγος δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε γενικότητες, κοινοτοπίες και στερεότυπα. Χρειάζεται λόγος αλήθειας αλλά και προοπτικής με συγκεκριμένες προτάσεις. Με ευαισθησίες, αλλά όχι ιδεοληψίες και σε αυτό προσπαθεί να συμβάλει ο Κύκλος ιδεών που έχει συγκροτήσει ως δεξαμενή σκέψης.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, ο αγώνας κατά του λαϊκισμού, του ψέματος, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας, πρέπει να είναι συνεχής και συνεπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...