Ο σουλτάνος Μοχάμαντ ο Ε' και η εκλεκτή της καρδιάς του, Οξάνα Βεβόντινα | Twitter
Επικαιρότητα

Ο βασιλιάς που απαρνήθηκε το στέμμα για να παντρευτεί τη «Μις Μόσχα»

Ο σουλτάνος Μοχάμαντ ο Ε' της Μαλαισίας είναι ο πρώτος μονάρχης που γύρισε την πλάτη του στον θρόνο από τότε που η χώρα του απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1957. Ο λόγος; Τα μάτια της εντυπωσιακής ρωσίδας «εστεμμένης» σε καλλιστεία, Οξάνα Βεβόντινα
Protagon Team

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας παραιτήθηκε αναπάντεχα χθες Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, ύστερα από έντονο παρασκήνιο που είχε να κάνει με τον γάμο του με μία πρώην «εστεμμένη» στα ρωσικά καλλιστεία.

Ο σουλτάνος Μοχάμαντ Ε’ είναι ο πρώτος μονάρχης που απαρνείται τον θρόνο του, από τότε που η Μαλαισία κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, το 1957 – όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Εκπρόσωποι του παλατιού ανακοίνωσαν την αιφνιδιαστική παραίτηση χωρίς να εξηγούν τους λόγους, συμπλήρωσαν όμως, ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Ο σαρανταεννιάχρονος σουλτάνος είχε πάρει αναρρωτική άδεια δύο μηνών στις αρχές Νοεμβρίου του 2018. Τρεις εβδομάδες αργότερα όμως, τα μίντια αποκάλυψαν ότι μέσα σε εκείνο το διάστημα παντρεύτηκε την 25χρονη Οξάνα Βεβόντινα, η οποία είχε στεφθεί «Μις Μόσχα» το 2015. Η γαμήλια τελετή ήταν υπερπολυτελής και πραγματοποίηθηκε – πού αλλού; – στη Μόσχα.

Ο σουλτάνος προσπαθεί αμήχανα να σχηματίσει μία καρδούλα με τα χέρια του, σύμφωνα με το … γαμήλιο έθιμο των social media. Δίπλα του, η πιο εκπαιδευμένη σύζυγός του, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα (Twitter)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η Βεβόντινα ασπάστηκε το Ισλάμ και πήρε το μουσουλμανικό όνομα «Ριάνα».

Οι γαμήλιες φωτογραφίες που διέρρευσαν, απεικονίζουν το ζεύγος να κάθεται με υπερηφάνεια και μεγαλοπρέπεια. Σε άλλες, πιο παιχνιδίζουσες λήψεις, ο γαμπρός προσπαθεί να εναρμονιστεί με το πνεύμα της εποχής και των social media, σχηματίζοντας με τα χέρια του – όχι με ιδιαίτερη επιτυχία – μία καρδούλα, μιμούμενος την κίνηση της απαστράπτουσας Οξάνα.

Η ωραία Οξάνα όταν ήταν πολύ δραστήρια στο Instagram (Instagram)

Οι φήμες για το αβέβαιο μέλλον του σουλτάνου στον θρόνο άρχισαν να οργιάζουν την περασμένη εβδομάδα, όταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μαλαισίας βρέθηκαν σε μία έκτακτη συνάντηση. Μολονότι οι κανόνες δεν απαγορεύουν στον μονάρχη να παντρευτεί μία ξένη, ωστόσο κάποιοι εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να στεφθεί η Βεβόντινα ως βασίλισσα.

Εκείνος, απαρνήθηκε το στέμμα για χάρη της. Εκείνη άραγε, θα μπορέσει να απαρνηθεί τις σέλφι; (Instagram)

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πώς γνωρίστηκε το συγκεκριμένο ζευγάρι, που προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στο πρωτόκολλο της Μαλαισίας.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχατίρ Μοχάμαντ έγραψε στο blog του την περασμένη εβδομάδα πως όλοι οι Μαλαισιανοί, συμπεριλαμβανομένων και των βασιλέων, οφείλουν να υπακούν στους νόμους της χώρας. Μπορεί να μην κατονόμασε κάποιον, όμως το μήνυμα είχε πολύ συγκεκριμένο παραλήπτη.

Οπως σχολιάζουν πάντως μανιωδώς οι χρήστες των social media, η συζυγική ζωή με μία καλλονή σαν την Βεβόντινα, αξίζει ακόμη και να απαρνηθεί κανείς το στέμμα.