331
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σε πρόσφατη εμφάνισή του στη Βουλή. Εχουμε να ακούσουμε πολλά... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βαρουφάκης το βρήκε: Να κοινωνικοποιηθούν τα ΜΜΕ!

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 18:21
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο σε πρόσφατη εμφάνισή του στη Βουλή. Εχουμε να ακούσουμε πολλά...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βαρουφάκης το βρήκε: Να κοινωνικοποιηθούν τα ΜΜΕ!

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 18:21

Στο σύμπαν του Γιάνη Βαρουφάκη δεν φταίει τόσο που υπάρχουν ΜΜΕ –φταίνε αλλά όχι τόσο– αλλά ότι αυτά δεν ανήκουν στον λαό. Ετσι, με αφορμή τη συζήτηση για εξεταστική επιτροπή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την καταγγελλόμενη χειραγώγηση του Τύπου και τις δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 προχώρησε σε μια ασύλληπτη πρόταση:

«Αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα Μέσα, αν δεν περάσει η ιδιοκτησία τους από την ολιγαρχία στον Δήμο, θα συνεχίσουν να εξαπατούν με πλαστές δημοσκοπήσεις – κάτι που καμία εξεταστική επιτροπή της Βουλής δεν μπορεί να διορθώσει», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε μια ανησυχητική και μάλλον ολοκληρωτική προσέγγιση για το τι αντιλαμβάνονται κάποιοι ως «ελευθεροτυπία» στη χώρα μας.

Εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης είχε και άλλα… ενδιαφέροντα να πει για να δικαιολογήσει τη συμπαράταξή του με τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ότι στη χώρα έχει ακυρωθεί «κάθε πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας» από «το τρίγωνο Μητσοτάκης ΑΕ – ΜΜΕ – Εταιρειών Δημοσκοπήσεων»!

Για τον κ. Βαρουφάκη τα ΜΜΕ είναι κακά επειδή δεν ανήκουν στον λαό. Και οι δημοσκοπήσεις είναι κακές επειδή δεν είναι αντικειμενικές –και τούμπαλιν: δεν είναι αντικειμενικές επειδή είναι κακές, δεν είναι για δημοκράτες ανθρώπους, όπως εξήγησε.

Είπε στη δήλωσή του: «Οι δημοκράτες γενικότερα και η Αριστερά πιο συγκεκριμένα, δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις – οι οποίες δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικειμενικές. Οι ερωτήσεις τους, οι επιλογές που θέτουν στους πολίτες, δεν είναι ποτέ ουδέτερες. Ενισχύουν συστηματικά την κυρίαρχη ιδεολογία. Αποσπούν τους πολίτες από τη δράση και την αυτοοργάνωση -μετατρέποντας την πολιτική σε πεδίο προβλέψεων- αντί για πεδίο δράσης. Ενισχύουν τη θέση των μέσων αποδυναμώνοντας τον Δήμο, τη δημοκρατία».

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε μάλιστα τη θέση του περί κοινωνικοποίησης: «Να ανοίξει ο Φάκελος των ΜΜΕ στη Βουλή. Αλλά, για να λυθεί το πρόβλημα, για να υπάρξει ελπίδα δημοκρατικής ενημέρωσης, απαιτείται η κατάργηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ – και η κοινωνικοποίησή τους. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα γίνει αυτό. Μην περιμένετε όμως να ακούσετε για αυτήν στα ΜΜΕ…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...