497
Χαμός στη Βρετανία μετά τις αποκαλύψεις της Daily Mail και τις επιθέσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς | CreativeProtagon/REUTERS

Ο Τζόνσον σε μπελάδες – αποκαλύψεις από τον «φιλικό» Τύπο και τον πρώην έμπιστό του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 15:29
Χαμός στη Βρετανία μετά τις αποκαλύψεις της Daily Mail και τις επιθέσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς
|CreativeProtagon/REUTERS

Ο Τζόνσον σε μπελάδες – αποκαλύψεις από τον «φιλικό» Τύπο και τον πρώην έμπιστό του

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 15:29

«Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς», λέει η παροιμία και ο Μπόρις Τζόνσον σίγουρα τη θυμήθηκε τη Δευτέρα, όταν η Daily Mail δημοσίευσε καταγγελίες αξιωματούχων της Ντάουνινγκ Στριτ για σοκαριστικές δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού, ενώ το άλλοτε «δεξί του χέρι», ο Ντόμινικ Κάμινγκς, τον απειλεί με συνομιλίες που έχει ηχογραφήσει όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ οι ειδικοί πίεζαν τον Τζόνσον για νέο lockdown, ο βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε «όχι άλλα γα..μένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η αποκάλυψη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Mail και διαψεύσθηκε «κατηγορηματικά» από τον βρετανό υπουργό Αμυνας Μπέν Γουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid».

Ομως, η εφημερίδα που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το περιστατικό, απαντά ότι τα πρόσωπα, που άκουσαν τα ίδια τις φράσεις αυτές του βρετανού πρωθυπουργού, επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Ο Τζόνσον δέχεται έντονες επικρίσεις από τον βρετανικό Τύπο για θέματα που ξεκινούν από την χαώδη, αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και φθάνουν μέχρι την χρηματοδότηση της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος, που ήταν επιθυμία της μνηστής του, Κάρι Σίμοντς.

Οι απειλές του Ντόμινικ Κάμινγκς

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε λέγοντας ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Κάμινγκς κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν την επιθυμία της Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασιν των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς λέγεται ότι έχει στη διάθεσή του ηχογραφημένες συνομιλίες που θα βλάψουν τον Μπόρις Τζόνσον

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ηδη το Σαββατοκύριακο, έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στην Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα, προκαλώντας χιλιάδες θύματα.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κάμινγκς προειδοποιούν ότι έχει τις ηχογραφήσεις όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχους

Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό.

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς.

«Ελεγε στους συμβούλους συνεχώς να ηχογραφούν τις συνομιλίες με αξιωματούχους. Εχει επίσης κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News