527
Ο Τζόνσον πιέστηκε μετά τις αποκαλύψεις για τον καβγά, αλλά, όπως το συνηθίζει, ξεγλιστ΄ρα με αοριστίες | REUTERS/Peter Nicholls

Ο Τζόνσον έχει σχέδιο για το Brexit, αλλά όχι απαντήσεις για τον καβγά με τη σύντροφό του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 15:59
Ο Τζόνσον πιέστηκε μετά τις αποκαλύψεις για τον καβγά, αλλά, όπως το συνηθίζει, ξεγλιστ΄ρα με αοριστίες
|REUTERS/Peter Nicholls

Ο Τζόνσον έχει σχέδιο για το Brexit, αλλά όχι απαντήσεις για τον καβγά με τη σύντροφό του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 15:59

Λαλίστατος -αν και αόριστος- για το μεγάλο διακύβευμα του Brexit, απλώς αόριστος για το ζήτημα της προσωπικής του ζωής εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Μπόρις Τζόνσον που προσπαθεί να πείσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους ενόψει της κούρσας διαδοχής της Τερέζα Μέι ότι έχει σαφή σχέδια για το πώς θα κυβερνήσει.

Μιλώντας στο BBC επέμεινε ότι το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, όπως και αν έχουν τα πράγματα. Αλλά την ίδια στιγμή είπε ότι θα χρειαστεί τη συνεργασία της ΕΕ για να αποφύγει το ενδεχόμενο ενός «σκληρού συνόρου» στην Ιρλανδία (δηλαδή ενός συνόρου με πραγματικούς ελέγχους) ή τους εξοντωτικούς δασμούς σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον υποστήριξε επίσης ότι «δεν πίστεψε ούτε για μία στιγμή» ότι η Βρετανία θα αποχωρούσε από την Ενωση χωρίς συμφωνία, αν και ήταν πρόθυμος να το έκανε αν χρειαζόταν.

Πιστεύει ακόμη ότι είναι πιθανό να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την ΕΕ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, διότι το κλίμα «στη Βρετανία και την Ευρώπη άλλαξε». Αυτό παρά το ότι οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι η τελική προσφορά για συμφωνία είναι αυτή που είχαν κάνει από μήνες.

Το BBC βλέπει πολλά ασαφή σημεία και «είτε ηρωικές είτε απερίσκεπτες παραδοχές» ώστε να κλείσει η (νέα) συμφωνία, για την οποία θα έχει στη διάθεσή του περίπου τρεις μήνες από την ημέρα που θα γίνει πρωθυπουργός – αν φυσικά εκλεγεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τζόνσον φαίνεται πάντως να προτιμά αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις αντί για την αναμέτρηση με τον αντίπαλό του Τζέρεμι Χαντ. Την Τρίτη αρνήθηκε μάλιστα ένα προγραμματισμένο debate μαζί του στο Sky News, μια απόφαση που ακόμη και κομματικά στελέχη βρήκαν «πολύ περίεργη».

Για το άλλο ζήτημα των ημερών, τον καβγά που είχε με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς (αρκετά έντονο για να καλέσουν οι γείτονες την αστυνομία), ο Τζόνσον είπε ότι «είναι απλά άδικο» να εμπλέκονται τα «αγαπημένα πρόσωπα» στη συζήτηση. «Αν μιλήσεις, τους σέρνεις σε πράγματα που δεν είναι δίκαια για αυτούς», εξήγησε.

Ολο το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι ερωτήσεις για το τι συνέβη έπεφταν βροχή σε κάθε ευκαιρία. Με τον ίδιο ρυθμό έπεφταν και οι αρνήσεις ή οι ασαφείς απαντήσεις  του πρώην υπουργού. Μόνο την Τρίτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη τού έγιναν πάνω από 20 ερωτήσεις για το θέμα,  αλλά δεν απάντησε σε καμία!

Η περιβόητη πλέον φωτογραφία του Τζόνσον με τη Σίμοντς. Πότε όμως φωτογραφήθηκαν;

Αντιθέτως, η «απάντηση» του Τζόνσον ήταν η διαρροή μίας φωτογραφίας με τον ίδιο (γυρισμένο πλάτη) και τη Σίμοντς να συνομιλούν καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι στον αγρό(!). Αγνωστο είναι ωστόσο πού και πώς ελήφθη η φωτογραφία και ο Τζόνσον απλά δεν θέλει να μιλήσει για αυτό. Και όταν του είπαν ότι τα μαλλιά του είναι πιο μακριά στη φωτογραφία από ότι σήμερα, μιλά για «γελοιότητες».

Ο Guardian σημειώνει ότι η ομάδα δημοσίων σχέσεων του Τζόνσον είναι πίσω από τη διαρροή για να στρέψει κάπου αλλού την προσοχή μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αντεπιχείρημα που προβάλλει ακούγεται μάλλον ειρωνικά: «Αντί για την προσωπική μου ζωή, ο κόσμος θέλει να ακούσει “Τι τρέχει με αυτόν τον τύπο; Κάνει αυτά που υπόσχεται;”». Ωστόσο δεν φαίνεται ούτε για αυτά να δίνει καθαρές απαντήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...