866
Ο Τζόνι Ντεπ πέρυσι τον Δεκέμβριο στην πρεμιέρα του «Orient Express». Δεν τα πάει καλά, αλλά τώρα ξεσπαθώνει μέσα από μία χειμαρρώδη συνέντευξη | EPA/NEIL HALL

Ο Τζόνι Ντεπ ξεσπά: «Ηθελαν να με εξαφανίσουν, από Σταχτοπούτα να με κάνουν Κουασιμόδο»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 12:51
Ο Τζόνι Ντεπ πέρυσι τον Δεκέμβριο στην πρεμιέρα του «Orient Express». Δεν τα πάει καλά, αλλά τώρα ξεσπαθώνει μέσα από μία χειμαρρώδη συνέντευξη
|EPA/NEIL HALL

Ο Τζόνι Ντεπ ξεσπά: «Ηθελαν να με εξαφανίσουν, από Σταχτοπούτα να με κάνουν Κουασιμόδο»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 12:51

Το ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Τζόνι Ντεπ είναι γνωστό. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του Χόλιγουντ, είχε μετατραπεί μέσα σε τρία χρόνια σε μαύρο πρόβατο, με τα δημοσιεύματα για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, για τις δικαστικές του περιπέτειες και για τα ερωτικά του ναυάγια να πληθαίνουν. Αυτό που δεν ήταν γνωστό -έως τώρα- ήταν πια είναι η δική του άποψη για όλα αυτά.

Ξεκινώντας με το επεισοδιακό διαζύγιό του με την Αμπερ Χερντ, ο 55χρονος πρωταγωνιστής έμοιασε να βρίσκεται σε πλήρη παρακμή –τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα του, όσο και με την προσωπική του ζωή.

Ενώ κάποτε έπαιζε στη μία σπουδαία ταινία μετά την άλλη, όλοι σχολίαζαν ότι δεν έχει κάνει μία επιτυχημένη επιλογή εδώ και καιρό, τα υπέρογκα χρέη του έχουν κρεμαστεί «στα μανταλάκια» του διεθνούς Τύπου, η τελευταία συνέντευξη-πορτρέτο του στο Rolling Stone περιέγραφε έναν άνθρωπο σχεδόν εκτός ορίων, ενώ οι φωτογραφίες του από την πρόσφατη περιοδεία του στη Ρωσία με το συγκρότημά του, τους «Hollywood Vampires», προκάλεσαν νέες ανησυχίες: αν το εξαιρετικά αδυνατισμένο του σώμα δεν έγινε έτσι για τις ανάγκες κάποιου νέου ρόλου-άλλωστε ο Ντεπ είναι διάσημος για τις κινηματογραφικές μεταμορφώσεις του- τότε μήπως αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας;

Απομονωμένος στον αμπελώνα του σε ένα χωριό λίγο μετά τις Κάννες και λίγο πριν το Σαν Τροπέ, ο Ντεπ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. Και να δώσει μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό GQ.

Ομολογεί μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία αυτά χρόνια της ζωής και της καριέρας του, ήταν πολύ επώδυνα.

Για την παγίδα του «Rolling Stone»

«Το άρθρο στο Rolling Stone ήταν παγίδα. Μου την έφεραν. Ο τύπος (ο δημοσιογράφος Στίβεν Ρόντρικ) με συνάντησε με μία και μόνο μoναδική πρόθεση: να μου τη φέρει. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ευκαιρία να πω τη δική μου πλευρά, να κάνω τον κόσμο να καταλάβει- ξέρεις τι εννοώ; Εμπιστεύτηκα τον Γιαν Γουίνερ (τον ιδρυτή κι εκδότη του Rolling Stone). Πίστευα στο τι είδους περιοδικό ήταν το Rolling Stone, τι αντιπροσώπευε. Πίστεψα ότι θα έβλεπε την εξομολόγησή μου ως μία προσπάθεια να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση – μόνο αυτό ήθελα…».

Για την κόντρα με τους μάνατζερ του

«Τα τελευταία τρία χρόνια η πίστη μου κλονίστηκε – στους συνεργάτες, στις σχέσεις μου, στα πάντα. Είναι πολύ άκομψο να μιλάει κάποιος για λεφτά. Αλλά, πώς να το πω, για το τέταρτο σίκουελ των “Πειρατών της Καραϊβικής” πήρα 35 εκατομμύρια στερλίνες. Πώς είναι δυνατόν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε “χρεωκόπησες, πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου;”. Προσπάθησαν να παρουσιάσουν μία εικόνα στα media για τις σπατάλες μου. Ο δικαστής δεν το έχαψε. “Προσπαθείτε να αποκεφαλίσετε δημόσια αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα σας περάσει” ήταν η απάντησή του. Εχω όμως ευθύνη. Γιατί θεωρούσα ότι δεν πρέπει να ξέρω πόσα ακριβώς βγάζω, δεν πρέπει να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα…».

Ο Τζόνι Ντεπ σε σκηνή από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» (Disney)
Για το «τσίρκο που λέγεται Χόλιγουντ»

«Μπορεί να δικαιώθηκα νομικά, αλλά σταμάτησε αυτό τον τρόπο με τον οποίο μου συμπεριφέρεται πλέον το Χόλιγουντ; Οχι. Ηθελαν να με εξαφανίσουν ξαφνικά. Δεχόμουν μηνύσεις από παντού. Κοιτάξτε, ναι το ξέρω πολύ καλά ότι δεν μου ταίριαζε ότι με είχαν μεταμορφώσει σε Σταχτοπούτα. Το αποδέχομαι. Ομως ξαφνικά, προσπάθησαν με μετατρέψουν την πριγκίπισσα σε κτήνος. Με πουλούσαν ως Κουασιμόδο».

Για τις φήμες ότι είναι βίαιος

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρότυπο κανενός. Αλλά δεν είμαι βίαιος, δεν κακοποιώ γυναίκες. Το βίντεο που -από θαύμα!- κυκλοφόρησε στο youtube και έγινε viral δεν ήταν καν το σπίτι μας στο Λος Αντζελες, δεν ήταν μία σκηνή της καθημερινότητας, όπως η Αμπερ (Χερντ) ήθελε να παρουσιάσει. Ηταν η στιγμή που έμαθα ότι μου έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια. Ηταν εκείνη η συγκεκριμένη ημέρα. Και ξέρετε τι πονάει περισσότερο; Να με παρουσιάζεις σαν κάποιον που, όχι απλά δεν είμαι, αλλά είναι εντελώς κόντρα σε όλα όσα πιστεύω».

Για τις προκαταλήψεις των ανθρώπων

«Οι άνθρωποι με κοιτούσαν διαφορετικά, λόγω των κατηγοριών. Και μετά εμφανίστηκαν κι άλλοι που έδιναν συνεντεύξεις σε περιοδικά: “Τρελάθηκε. Πρέπει να πάει σε γιατρό…” και τέτοιες αθλιότητες. Εγώ ήξερα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή. Γιατί, κάποια στιγμή, η αλήθεια θα λάμψει και εγώ θα κάθομαι στην απέναντι πλευρά από τα μαινόμενα πλήθη. Κι ελπίζω ότι δίπλα μου θα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια…».

Με τη Γουαϊνόνα Ράιντερ στην ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» (20th Century Fox)
Για το τέλος της καριέρας του

«Αν χρειαστεί να αποχωρήσω από όλα σήμερα – τη δουλειά, την καριέρα, τη δημοσιότητα, όλα- δεν με νοιάζει καθόλου. Ας είναι. Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν. Ποτέ δεν ήμουν σε ανταγωνισμό με κανέναν. Δεν μασάω με τέτοια. Δεν με ενδιαφέρει να δω τον εαυτό μου σε ένα ράφι ως πλαστική κούκλα υπερήρωα. Δεν ξέρω καν ποια είναι η παρακαταθήκη μου – τι αφήνω πίσω μου; Στα παιδιά μου, στον κόσμο; Εγώ δεν έχω δει καν 98% των ταινιών μου. Μπορεί να είναι αηδίες. Μπορεί να έχουν ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι μια απλή τρέλα. Δεν ξέρω τι στο διάολο. Ομως ξέρω πολύ καλά ότι προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό, εδώ και χρόνια κατέθετα κάτι διαφορετικό. Δούλεψε; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...