394
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ | SKAI/WebTV

Ο Τζανακόπουλος επιμένει: «Είμαστε μέλη της επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 09:55
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ
|SKAI/WebTV

Ο Τζανακόπουλος επιμένει: «Είμαστε μέλη της επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 09:55

Κλειστά τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική για τη Novartis κράτησε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παρακώλυση των ερευνών».

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ όσον αφορά την παρουσία του ιδίου και του Παύλου Πολάκη ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης της επιτροπής, περιορίστηκε να απαντήσει «κοντός ψαλμός… κάντε υπομονή».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε μέλη της επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας, και θα επιλέγουμε εμείς τον τρόπο που θα εκπροσωπούμε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική» ενώ σε ερώτημα αν θα καταθέσει ως μάρτυρας, τόνισε: «Ας περιμένουμε να δούμε αν κληθούμε πρώτα. Η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να εξαιρέσει κανένα από τα μέλη της».

«Το ζητούμενο για εμάς είναι, πρώτο, η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας -η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό σύμπαν- και, δεύτερον, δεν πρέπει να δοθεί απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ  ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής. Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες θα καθορίσουμε τη στάση μας», είπε ακόμη.

Σχετικά με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη ΝΔ για να συνεχίσει να παρακωλύει τις έρευνες για την υπόθεση. Ο πρόεδρος διέκοψε τη λειτουργία της επιτροπής, επειδή ο (πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης) Μπούγας έστειλε αίτημα εξαίρεσής μας. Η ΝΔ επέλεξε αντί να εξετάσει τον Φρουζή να θέσει θέμα εξαίρεσης. Αυτό το έκανε για να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής, ήθελε να καθυστερήσει».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν έχει κληθεί ακόμη ως μάρτυρας και σημείωσε ότι «η ΝΔ επιλέγει να φτιάξει διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια για αντιπερισπασμό. Η ΝΔ φοβάται τη Novartis».

Σχετικά με το αίτημα για εξαίρεση και άλλων μελών της επιτροπής που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δια του δικηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα (εδώ), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το αίτημα το καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος. Ανεξαρτήτως της άποψης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένα σκεπτικό με το οποίο εξαιρούν εμένα και τον Πολάκη, άρα θα πρέπει να εξαιρέσουν κι άλλους».

Τέλος, απαντώντας στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ότι ο ίδιος και ο κ. Πολάκης συμπεριφέρονταν σαν τον Ηλία Κασιδιάρη απάντησε με νόημα ότι «αν κάποιος έχει επαφή σχέση συναγελάζεται με ακροδεξιούς έχει υπάρξει και παραμένει ακροδεξιός και ιδεολογικά συγγενής με τη ΝΔ είναι ο κ. Γεωργιάδης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...