149
Αγελάδες στο νησί Σίνταρ. Κάποιες από το κοπάδι χάθηκαν στον τυφώνα για να ξαναβρεθούν ζωντανές δύο σχεδόν μήνες μετά | Rhonda Hunter Photography

Ο τυφώνας «Ντόριαν» πήρε και σήκωσε τρεις αγελάδες – κυριολεκτικά!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 18:35
Αγελάδες στο νησί Σίνταρ. Κάποιες από το κοπάδι χάθηκαν στον τυφώνα για να ξαναβρεθούν ζωντανές δύο σχεδόν μήνες μετά
|Rhonda Hunter Photography

Ο τυφώνας «Ντόριαν» πήρε και σήκωσε τρεις αγελάδες – κυριολεκτικά!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 18:35

Τρεις αγελάδες, οι οποίες είχαν παρασυρθεί από το πέρασμα του τυφώνα «Ντόριαν», από ένα νησί της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, βρέθηκαν την Τρίτη ζωντανές, αφού προφανώς είχαν κολυμπήσει αρκετά χιλιόμετρα για να βγουν στη στεριά.

Οι αγελάδες ανήκουν σε μία φάρμα που βρίσκεται στο νησί Σίνταρ, όπως αναφέρει το BBC. Οταν όμως είχε ξεσπάσει το μίνι τσουνάμι που είχε προκαλέσει ο τυφώνας «Ντόριαν», εξαφανίστηκαν.

Εκτοτε, όλοι νόμιζαν ότι είχαν πνιγεί και θεωρούνταν «αγνοούμενες», μέχρι που… εντοπίστηκαν στο Εθνικό Πάρκο της νήσου Αουτερ Μπανκς.

Τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου για τον «επαναπατρισμό» τους.

Αξιωματούχοι του Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι αγελάδες κολύμπησαν περίπου 8 χιλιόμετρα για να βγουν στη στεριά.

Ο τυφώνας «Ντόριαν» είχε περάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου από το σύμπλεγμα νήσων Αουτερ Μπανκς της Βόρειας Καρολίνας, «συνοδευόμενος» από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες. Από εκεί μετακινήθηκε στις Μπαχάμες, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...