299
Θαρραλέοι ή τρελοί; Οπως και να έχει, αυτοί οι σέρφερ αψηφούν τις προειδοποιήσεις προκειμένου να απολαύσουν την μανία του τυφώνα καβάλα στην σανίδα του σερφ | Photograph: Bruce Omori/EPA

Ο τυφώνας κατευθυνόταν προς τη Χαβάη – Οι σέρφερ έτρεχαν στην θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:01
Θαρραλέοι ή τρελοί; Οπως και να έχει, αυτοί οι σέρφερ αψηφούν τις προειδοποιήσεις προκειμένου να απολαύσουν την μανία του τυφώνα καβάλα στην σανίδα του σερφ
|Photograph: Bruce Omori/EPA

Ο τυφώνας κατευθυνόταν προς τη Χαβάη – Οι σέρφερ έτρεχαν στην θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:01

Καθώς ο τυφώνας Λέιν πλησίαζε τα νησιά της Χαβάης, οι κάτοικοι προετοιμάζονταν ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι σφαλίζουν τα παράθυρά τους, άλλοι τρέχουν να προμηθευτούν τρόφιμα και νερό για παν ενδεχόμενο. Και υπήρχαν και αυτοί που έπαιρναν… παραμάσχαλα τις σανίδες του σερφ και έτρεχαν προς τις παραλίες.

Και όμως, για κάποιους η άφιξη ενός τυφώνα είναι μία καλή ευκαιρία για «παιχνίδι» με τα κύματα. Και φυσικά δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε τυφώνα. Ο τυφώνας Λέιν είχε χαρακτηριστεί ως ο ισχυρότερος που θα χτυπούσε τη Χαβάη από το 1992 και τον τυφώνα Ινίκι. Οι Αρχές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου όμως οι λάτρεις των μεγάλων κυμάτων είχαν κλείσει τα αυτιά τους και περίμεναν στην ακτή.

Ενας από αυτούς ήταν και ο 54χρονος Μάικ Νις που είπε στον Guardian: «Είμαι λάτρης του ωκεανού. Εκεί βρίσκω την πνευματική μου υγεία. Αν δεν μπω στο νερό, μπορεί να τρελαθώ».

Παιχνίδι με τα κύματα εν αναμονή του τυφώνα

Ο Νις βρισκόταν στο βόρειο Μάουι και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο διάσημα σποτ των φίλων του σερφ. Δεν ήταν μόνος του. Υπήρχαν και άλλοι θαρραλέοι -ή καλύτερα «τρελοί»- που αψήφησαν τις προειδοποιήσεις και έτρεξαν να απολαύσουν τα μεγάλα κύματα που θα τους χάριζε απλόχερα ο Λέιν.

Οι ειδήσεις ανέφεραν ότι τυφώνας κατηγορίας 4 κατευθυνόταν προς την Χαβάη όμως αυτοί οι σέρφερ δεν το έβαζαν κάτω.

Ο Νις από την πλευρά του έδειχνε ότι κατανοεί πως αυτό που κάνει δεν είναι και απόλυτα ασφαλές. «Πάντα υπάρχουν αρκετές διαπραγματεύσεις με την γυναίκα μου προτού έρθω εδώ» είπε χαριτολογώντας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το καλύτερο πράγμα με το «σερφ στον τυφώνα» δεν είναι τα κύματα. «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην θάλασσα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Ετσι, έχεις περισσότερα κύματα για σένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...