377
Ο εικονιζόμενος αγρότης από το κυβερνητικό σποτ μάλλον δεν συμμερίζεται τα περί κινητοποιήσεων που ετοιμάζει η Επιτροπή Μπλόκων | Youtube

Ο Τσίπρας δεν έπεισε με το πανηγυρικό σποτ τους αγρότες που ξεκινούν κινητοποιήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:26
Ο εικονιζόμενος αγρότης από το κυβερνητικό σποτ μάλλον δεν συμμερίζεται τα περί κινητοποιήσεων που ετοιμάζει η Επιτροπή Μπλόκων
|Youtube

Ο Τσίπρας δεν έπεισε με το πανηγυρικό σποτ τους αγρότες που ξεκινούν κινητοποιήσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:26

Την ώρα που οι αγρότες εξέρχονταν με έκδηλη την απογοήτευση στο πρόσωπό τους από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, το Μαξίμου θεώρησε κατάλληλη τη συγκυρία να βγάλει στον «αέρα» ένα ακόμα διαφημιστικό σποτ της κυβερνητικής πολιτικής που υποτίθεται ότι λύνει τα προβλήματά τους (δείτε το κάτω).

Ετσι ενώ τα προηγούμενα χρόνια έχει εκτοξεύσει τις φορολογικές – ασφαλιστικές επιβαρύνσεις τους η κυβέρνηση έρχεται τώρα να διαφημίσει την «κατά 1/3 μείωση της επιβάρυνσης για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών», καθώς και «την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες».

Παράλληλα το Μαξίμου προβάλλει την απόφαση, «με την οποία από 1 Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης γης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις εκτάσεις ιδιοκτησίας του υπουργείου, και με την οποία όπως επισημαίνεται «ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στους πραγματικούς παραγωγούς».

Οι αγρότες ωστόσο, δεν δείχνουν να πείθονται, καθώς όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, οι απαντήσεις που πήραν όχι μόνο δεν τους ικανοποιούν, αλλά δείχνουν ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών».

«Τη Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», προανήγγειλε ο κ. Μαρούδας.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τον Πλατύκαμπο Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα

Από την πλευρά του, ο υπουργός υποστήριξε ότι πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».

Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε και στην πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα που είναι η «μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι», η οποία θα γίνει «είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω των εφοδίων ή μέσω της ενέργειας», ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των αγροτών να μην δίνουν έδαφος για τη δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...