610
Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε το σακάκι και ξεκίνησε την επίθεση κατά του Πρωθυπουργού για το ταξίδι του στις ΗΠΑ | INTIMENEWS

Ποια «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας το έριξε στις ειρωνείες για τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 16:55
Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε το σακάκι και ξεκίνησε την επίθεση κατά του Πρωθυπουργού για το ταξίδι του στις ΗΠΑ
|INTIMENEWS

Ποια «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Τσίπρας το έριξε στις ειρωνείες για τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 16:55

Ογδόντα δύο ημέρες. Τόσες έχουν περάσει από τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Και φαίνεται ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι να ψάχνει αφορμές όχι για να αναλύσει τα αίτια της ήττας του, αλλά για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το έκανε και στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή, όπου υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε τον οδικό χάρτη ως το 3ο Συνέδριο, αλλά προτίμησε τις ειρωνείες για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας σε ένα ασφαλές κομματικό ακροατήριο, ο κ. Τσίπρας βρήκε πάτημα από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο για το Κλίμα στα Ηνωμένα Εθνη για να κάνει λόγο για «Μητσοτάκη Νέας Υόρκης» –προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς εκείνος τόσα χρόνια υπηρετούσε το διπολικό σχήμα «ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού – ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού» το οποίο χαρακτήρισε τη διακυβέρνησή του.

«Ο κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη μας υπενθύμισε: Οτι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και ότι η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Οτι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Οτι το Προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση. Μας υπενθύμισε, ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 2018, έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Συγχαίρω τον “Μητσοτάκη Νέας Υόρκης”. Είπε αυτά που έπρεπε στη Νέα Υόρκη, αν ήθελε να τον λάβουν στα σοβαρά οι συνομιλητές του» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και μάλιστα συνέχισε τις ειρωνείες σχετικά με το ακυρωθέν ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου ένας από τους βασικούς στόχους του ταξιδιού του ήταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οσον τον είδαμε εμείς τον Τραμπ, άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης. Ενταξει δεν λέω, η αλήθεια είναι ότι περίμενε υπομονετικά -ίσως πάνω από μία ώρα- για να βγάλει μία φωτογραφία των 20 δευτερολέπτων μετά των συζύγων».

ΝΔ: Ψεύτης και χαιρέκακος ο Τσίπρας

Αυτές οι δηκτικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΝΔ η οποία τον χαρακτήρισε όχι μόνο ψεύτη αλλά και χαιρέκακο.

«Ο κ. Τσίπρας θυμίζει καθημερινά πόσο ψεύτης και χαιρέκακος είναι. ‘Έφθασε στο σημείο να χαίρεται για τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, λόγω των εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάνει πως δεν άκουσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές και σε όλες τις ομιλίες του θέτει το ζήτημα του τερματισμού των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Όσο για το Μάτι, μη ζητά εξιλέωση διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το θέατρο που έπαιζε όταν ήξερε για τους νεκρούς και για τις στημένες συνεντεύξεις δεν φταίει η κλιματική αλλαγή. Ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος».

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας βρήκε χρόνο να μιλήσει και για τα στενά κομματικά. Εκανε λόγο για την «ιστορική ευθύνη» του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει το 32% του ελληνικού λαού που του έδωσε την ψήφο του στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου και έθεσε ως κύριο στόχο την «έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς».

Είπε μάλιστα ότι πρέπει να αλλάξει η δομή και η λειτουργία του κόμματος: «Η Αριστερά δεν βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των “πεφωτισμένων”. Αλλά στους πολλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Ας τους πείσουμε λοιπόν να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο αυτούς που τον στηρίζουν. Ν μη φοβηθούμε να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε. Να εμπιστευτούμε τον κόσμο που τόσες φορές εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ. Να εργαστούμε, χωρίς καχυποψίες και με ανοιχτή καρδιά, ώστε το 3ο Συνέδριο να είναι ιστορικό για την Αριστερά, στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...