396
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη | IntimeNews

Ο Τσίπρας τάζει και κατάργηση ΕΝΦΙΑ στα νησιά μέχρι 1.000 κατοίκους – ποιος θα πληρώσει τη διαφορά;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2019, 17:00
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη
|IntimeNews

Ο Τσίπρας τάζει και κατάργηση ΕΝΦΙΑ στα νησιά μέχρι 1.000 κατοίκους – ποιος θα πληρώσει τη διαφορά;

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2019, 17:00

Ο Αλέξης Τσίπρας τάζει. Πιθανότατα να γνωρίζει με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ότι πολύ δύσκολα θα κληθεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, επομένως υπόσχεται αδιακρίτως. Τώρα εξήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από την Πρωτοχρονιά του 2020 για νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων. Το υποσχέθηκε από τη Χάλκη, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Το ερώτημα βέβαια είναι ότι με δεδομένο ότι το προβλεπόμενο ποσό από τον ΕΝΦΙΑ είναι σταθερό, κάποιος άλλος θα κληθεί να πληρώσει τη διαφορά, όσο μικρή και αν είναι αυτή, όσο δίκαιο είναι οι κάτοικοι των μικρών νησιών να μην πληρώνουν φόρο για να μένουν εκεί.

Μιλώντας στους κατοίκους της Χάλκης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν να είναι σε διαφορετικές κατηγορίες… Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας και γι’ αυτό θεσπίσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν ίσο κόστος για ίση μετακίνηση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε δε και στις φοροελαφρύνσεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Μήνυμα προς την Άγκυρα

Ο κ. Τσίπρας έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία. Συγκεκριμένα είπε: «Οι απρόβλεπτοι γείτονες έχουν αρχίσει ξανά με τη ρητορική αλλά και με ενέργειες να προκαλούν, πρώτα στην Κύπρο, και λένε ότι θα ανέβουν και προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δυνατή, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το σθένος τους είναι υψηλότερο από ποτέ και οι συμμαχίες της χώρας είναι ισχυρότερες από ποτέ. Είμαστε μία χώρα του διαλόγου, όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι από τον περασμένο Αύγουστο που η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, «είναι μια χώρα που ανήκει στους Έλληνες, αλλά είναι και μία χώρα ελεύθερη και ισχυρή».

Ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη υποδοχή και ανέφερε: «Είναι ένα πανέμορφο νησί και νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε έναν τόπο που οι κάτοικοί του φυλάνε Θερμοπύλες. Εδώ στα ανατολικά σύνορα χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Εμείς από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε πόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος για στήριξη και πόσο μπορεί να την αξιοποιεί. Πιστεύω, παρά τη μεγάλη δυσκολία που πέρασε η πατρίδα μας, αποτέλεσμα της οικονομικής και πολιτικής χρεωκοπίας, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας. Οι άνθρωποί του έχουν αστείρευτες δυνάμεις… Σας στηρίζουμε, να έχετε αυτοπεποίθηση να έχετε δύναμη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...