725
Ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στη Λέσβο | ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Τσίπρας στη Λέσβο: «Εμείς οι μηχανικοί οφείλουμε να είμαστε πολυμήχανοι»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 15:43
Ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στη Λέσβο
|ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Τσίπρας στη Λέσβο: «Εμείς οι μηχανικοί οφείλουμε να είμαστε πολυμήχανοι»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 15:43

Καλλονή, Στύψη και Μανταμάδο, ήταν τρεις από τους σταθμούς του Αλέξη Τσίπρα στην περιδεία του στη Λέσβο τη Δευτέρα –μια περιοδεία που είχε έντονο αντιπολιτευτικό τόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στη συνάντησή του στη Σκάλα Καλλονής  με τους συλλόγους επαγγελματικής αλιείας της Λέσβου θυμήθηκε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάγωσαν τα σχέδια υπερεκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής, «φαίνεται όμως ότι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται και να ανοίξει και πάλι το ζήτημα».

Η παρατήρηση αυτή του κ. Τσίπρα ακολούθησε τις αναφορές των αλιέων που τόνισαν ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των δύο κόλπων και κυρίως του κόλπου Καλλονής, ο οποίος, όπως είπαν, είναι ένα οικοσύστημα με σπάνια και πλούσια βιοποικιλότητα. Ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείριση των αλιευμάτων ενώ σημείωσαν ότι ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής από ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων οστρακοκαλλιέργειας.

Στην ορεινής Στύψη, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου. Εκεί είπε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας και ο τόπος».

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος έθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα θέματα που απασχολούν το νεοσύστατο δήμο, την πορεία εμβολιασμού των πολιτών αλλά και την οικονομία του τόπου.

«Εμείς οι μηχανικοί οφείλουμε να είμαστε πολυμήχανοι για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες», είπε ο κ. Τσίπρας στον δήμαρχο, παραπέμποντας για μια ακόμα φορά τις σπουδές του στο ΕΜΠ και αναφερόμενος και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση.

«Ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τους νόμους»

Νωρίερα ο κ. Τσίπρας είχε δώσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Στο Νησί», όπου όπως αναμενόταν κατηγόρησε την κυβέρνηση σχεδόν για όλα και κυρίως ότι προωθεί εν μέσω πανδημίας μια πολύ σκληρή πολιτική ατζέντα με «επιλογές που αποδεικνύουν ότι, σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια, επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον».

Σε αυτή τη συνέντευξη ρωτήθηκε και «για την αποκάλυψη της εφημερίδας “Documento” για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του Πρωθυπουργού» –θέμα που ήδη προκάλεσε σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή–, μια ερώτηση που ήταν μια καλή πάσα προς τον κ. Τσίπρα για να πει ότι «ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τους νόμους». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ευρωπαϊκή οδηγία που αφορούσε εξωχώριες επιχειρήσεις και «είχαμε πει ότι κάθε πολιτικό πρόσωπο, δεν θα έχουν δικαίωμα αυτοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα α’ βαθμού να είναι ιδιοκτήτες ή να κατέχουν μετοχές επιχειρήσεων της αλλοδαπής… Αν στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει να είναι υπόχρεος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία, να πάει να αλλάξει τον νόμο, να παρανομεί όμως δεν νομίζω ότι είναι κάτι που τον τιμά», σημείωσε. Και προσέθεσε: «Φανταστείτε να συνέβαινε σε ‘μένα, να απέκρυπτα από τη δήλωση μου στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες την επόμενη μέρα. Θα ήταν πρώτο θέμα στην ατζέντα των ΜΜΕ;». Το θέμα είναι η ισονομία, σημείωσε «και υπάρχει και θέμα δημοκρατίας και πλουραλισμού, γιατί εδώ δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει από τον δημόσιο διάλογο ζητήματα που ενοχλούν την ηγεσία του καθεστώτος».

Μαξίμου: Να ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες

Αυτή η υιοθέτηση από τον κ. Τσίπρα της ατζέντας του «Documento» και του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη, προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που εξέδωσε την παρακάτω να ανακοίνωση:

«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Εσχες του Πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...