334
|

Ο Τσίπρας προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο Κοντονή: Ιδού ποιοι ξέπλεναν τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 15:39

Ο Τσίπρας προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο Κοντονή: Ιδού ποιοι ξέπλεναν τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 15:39

Το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να πανηγυρίσει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε να διαβάζει πρωτοσέλιδους τίτλους για «δώρο του ΣΥΡΙΖΑ» στους χρυσαυγίτες ή ακόμα και τον πρώην σύντροφό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να τον κατηγορεί για «σκοτεινά παιχνίδια» του με τη Χρυσή Αυγή – και όλα αυτά με αφορμή τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, ενός δικού του ανθρώπου.

Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας, το 48ωρο που μεσολάβησε από την ιστορική ετυμηγορία του δικαστηρίου, υπήρξε ένα ναυάγιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: όχι μόνο δεν κεφαλαιοποίησε πολιτικά το γεγονός ότι δηλώνει και πορεύεται ως αντιφασίστας, αλλά είδε τον εαυτό του να περιγράφεται στα μάτια τις κοινής γνώμης ως ένας πολιτικός που εν γνώσει του επέτρεψε στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής να πέσουν στα μαλακά.

Η απάντησή του ήταν ανάλογη του πολιτικού του προβλήματος. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Τσίπρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια ολιγόλογη δήλωση, η οποία συνοδευόταν από ένα βίντεο.

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές. Ο ελληνικός λαός, όπως αποδείχτηκε και στην προχθεσινή ιστορική και μαζική συγκέντρωση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ισχυρή μνήμη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, με το βίντεο να υπενθυμίζει τις περιβόητες συζητήσεις του Τάκη Μπαλτάκου, κάποτε γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τους χρυσαυγίτες, και προβάλλει συρραφή δηλώσεων σημερινών βουλευτών της ΝΔ (πχ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θάνος Πλεύρης) με «φιλικές» προς τη ρητορική και τη δράση της ΧΑ θέσεις κλπ.

Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Vrijdag 9 oktober 2020

Ασφαλώς αυτά καλά είναι να τα θυμούνται στη ΝΔ, να θυμούνται πώς και αυτοί χάιδεψαν τα αυτιά των χρυσαυγιτών και συνομιλούσαν μαζί τους. Αλλά ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να μιλήσει για το δια ταύτα. Αποφεύγει να απαντήσει γιατί όπως τον κατηγορεί ο κ. Κοντονής, άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ενώ ήξερε –τον είχε προειδοποιήσει ακόμα και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ– ότι έτσι θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...