331
Aσκήσεις και χαρές επί χάρτου στο Μαξίμου | Τwitter / @PrimeministerGR

Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για το ΠΔ του Ελληνικού

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 17:45
Aσκήσεις και χαρές επί χάρτου στο Μαξίμου
|Τwitter / @PrimeministerGR

Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για το ΠΔ του Ελληνικού

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 17:45

Μετά από παλινωδίες μηνών με την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να πανηγυρίσει για το Προεδρικό Διάταγμα του Ελληνικού, διαφημίζοντας μάλιστα την ταχύτητα (!!) και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού μηχανισμού στην προώθηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη!

«Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», κομπάζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter που αν μη τι άλλο προκαλεί χαμόγελα σε όσους θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, αλλά και τις «τρικλοποδιές» που έχουν μπει στην ανάδοχο εταιρεία κατά την τριετία της διακυβέρνησής του.

Untitledρ
Το επίσημο έγγραφο με τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών στα χέρια του υ πουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη / Twitter @PrimeministerGR

Το τελικό σχέδιο δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές έναντι του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που είχε υποβάλει το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων προβλέπεται:

  • Ενιαίο και ανοιχτό στο κοινό Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, εκτάσεως 2.000.569 τ.μ..
  • Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 2.700.000 τ.μ., στην οποία περιλαμβάνεται και η δόμηση των υφιστάμενων διατηρητέων κτιρίων και των υφιστάμενων και διατηρούμενων κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων υποδομών. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 35% στο σύνολο της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου. Στην περιοχή του παρακτίου μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη στο σύνολο αυτής ορίζεται σε 15%, με την οποία εξασφαλίζεται η δημιουργία αδόμητου ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα. Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των, πάσης φύσεως, μόνιμων κτιρίων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής επιφανείας αυτού.
  • Στις περιοχές προς πολεοδόμηση οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι ανέρχονται κατ’ ελάχιστον σε ποσοστό 50%. Στους πιο πάνω χώρους περιλαμβάνονται και εκτάσεις 300.000 τ.μ. που θα διατεθούν για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...