743
Ο Αλέξης Τσίπρα στον καναπέ της Φαίης Σκορδά στο στούντιο του ΣΚΑΪ | INTIMEnews

Ο Τσίπρας επιμένει στο… προσκλητήριο: Λαϊκοί άνθρωποι που παρασύρθηκαν, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2023, 13:21
Ο Αλέξης Τσίπρα στον καναπέ της Φαίης Σκορδά στο στούντιο του ΣΚΑΪ
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας επιμένει στο… προσκλητήριο: Λαϊκοί άνθρωποι που παρασύρθηκαν, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2023, 13:21

Η τελευταία -πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου- συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Φαίη Σκορδά και στον ΣΚΑΪ (καθώς στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού είχε προηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης), περιελάμβανε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους της -εγκληματικής οργάνωσης πλέον- Χρυσής Αυγής, γλυκά λόγια για τον Διονύση Σαββόπουλο που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες ανοίκειες επιθέσεις από στελέχη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους η πάντα λαλίσταση υποψήφια βουλευτής Επικρατείας Ελενα Ακρίτα και ο «αψύς» Παύλος Πολάκης- και μία επανάληψη των.. εξηγήσεων για την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαιτίας της ζημιάς που προκάλεσε στο κόμμα στο… παρά τρία των εκλογών.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Γαλλίας, με την Μαρίν Λεπέν να πιάνει 4οάρια στις προτιμήσεις των γάλλων ψηφοφόρων, αντλώντας απο τη δεξαμενή των λαϊκών στρωμάτων και το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει το επίμονο φλερτ που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη λέγοντας ότι στην πλειονότητά του είναι λαϊκοί άνθρωποι που… παρασύρθηκαν και «το έριξαν» κάποτε στους μαχαιροβγάλτες και τάγματα θανάτου της Χρυσής Αυγής .

«Εγώ θα λέω τα πιστεύω μου – επέμεινε- ρόλος μου είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά. Πολλή σπέκουλα έχει πέσει. Υπάρχουν φασίστες που στέλνουν και μέλη μας στο νοσοκομείο, υπάρχουν όμως και λαϊκοί άνθρωποι… 600.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε όλους φασίστες;», διερωτήθηκε και αφού σημείωσε ότι η σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική, επανέλαβε:

«Πρέπει να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που κάποτε ψήφισαν Χρυσή Αυγή, που παρασύρθηκαν, το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ».

Και με το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου όπως είπε, «η Λεπέν έχει φτάσει στο 40%», τόνισε επαναλαμβάνοντας το ρήμα «παρασύρθηκαν» για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής:

«Τι θα πούμε; Δεν πρέπει η Αριστερά να τους κερδίσει πίσω; Η ψήφος είναι θέμα και άγνοιας και αντίδρασης, και αίσθησης ότι είναι αντισυστημικό. Ο φασισμός δεν είναι ποτέ αντισυστημικός. Ο φασισμός στη Γερμανία ήταν η πιο συστημική δύναμη. Ολες οι εταιρείες στήριζαν τον Χίτλερ. Η σύγκρουση της Αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά. Αυτοί που ψήφισαν δεν μπορείς να λες ότι είναι φασίστες. Αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν είναι εργάτες, είναι λαϊκή τάξη».

«Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα μας, αλίμονο!» παρατήρησε, υποστηρίζοντας ότι «στα θέματα ιδεολογίας μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της Κεντροδεξιάς στην ακροδεξιάς».

Στη αναφορά του στους Χρυσαυγίτες και τους οπαδούς τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στα πυρά που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» λίγες ημέρες πριν απο΄τις εκλογές το μόνο μέτωπο του ΚΚΕ «να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην κουβέντα με τη Φαίη Σκορδά, ο κ. Τσιπρας κλήθηκε να μιλήσει και για τον Διονύση Σαββόπουλο που βρέθηκε στο μάτι της… μήνιος των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ επειδή τάχθηκε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη  και της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές

«Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του να εκφέρει την αποψή του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και να αλλάζει. Με κάποιους καλλιτέχνες αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή, ο Σαββόπουλος δεν έχει αλλάξει πολύ, ήταν υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν είναι φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει είναι δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη. Μόνο αγάπη για τον κ. Σαββόπουλο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Και αφού του ευχήθηκε περαστικά, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, είπε:  «Μόνο αγάπη και εκτίμηση. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει». «Αν είναι φίλοι με τον κ. Μητσοτάκη τότε ένας λόγος παραπάνω να τον στηρίξει γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύεται», συμπλήρωσε, προσπαθώντας να κάνει και λίγο χιούμορ.

Στο τέλος της συνέντευξής του ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για το οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα Κατρούγκαλου, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις και πως «όταν απευθύνεσαι στοn λαό με ένα Συμβόλαιο Αλλαγής δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα σε κανέναν, είτε ηθελημένα είτε άθελά του, να το αμφισβητήσει».

Και έκλεισε τη σχετική αναφορά του με ένα σύνθημα στη λογική των γνωστών συμψηφισμών:   «Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος, εκτός – με ευθιξία δική του και αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός ψηφοδελτίων. Ο ένας εκτός γιατί κατανοεί και ο ίδιος τι θα πει ευθιξία, ότι έκανε λάθος. Ο άλλος “δεν έκανε κανένα λάθος” και θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...