329
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή | Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσίπρας επιμένει για τον Διαματάρη: «Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα είχε αποπεμφθεί»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:07
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσίπρας επιμένει για τον Διαματάρη: «Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα είχε αποπεμφθεί»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:07

Την «υπόθεση Διαματάρη», του υφυπουργού Εξωτερικών που αποδείχτηκε ότι δεν είχε λάβει ποτέ το μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Κολούμπια που έλεγε ότι διέθετε, προσπαθεί να συντηρήσει με κάθε τρόπο στην επικαιρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι το θέμα είναι «λήξαν» μετά τις διευκρινίσεις του Αντώνη Διαματάρη (εδώ), από την Κουμουνδούρου επιμένουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο αναφέρθηκε στην περίπτωση του αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού υφυπουργού Εξωτερικών ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα το έκανε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα είχε αποπεμφθεί από την θέση του» τόνισε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εμφανές ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διάθεση να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι, καθώς διακρίνει μία αστοχία στον κυβερνητικό σχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στο ζήτημα του «φουσκωμένου» βιογραφικού του κ. Διαματάρη.

Ξεχνώντας το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μετακλητούς επί τεσσεράμισι χρόνια, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, υπενθυμίζοντας και τους πολυσυζητημένους διορισμούς των διοικητών νοσοκομείων (εδώ).

«Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ρητορικά «αν θα ιδρώσει το αυτί του κ. Μητσοτάκη», προλαβαίνοντας την απάντηση των βουλευτών του κόμματος, λέγοντας πως «όχι» κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο (διορισθείς διοικητής του ΓΝ Καρδίτσας) Πατέρας ούτε ο Διαματάρης ούτε οι σύμβουλοι με τις ποινικές διώξεις. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, που έχει χτίσει μια κυβέρνηση ανίκανη μεν να διαχειριστεί στοιχειώδη σοβαρότητα τα κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά πολύ ικανή στη πελατειακή δοσοληψία, στην αναξιοκρατία, στη πολιτική εξαπάτηση και στη διαπλοκή», προσέθεσε.

Χρησιμοποιώντας δε την γνωστή του αργκό ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «έχει αρχίσει να ρετάρει»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...