300
Ο Πρωθυπουργός παρουσιάστηκε ξανά απολογητικός για το Μάτι, αλλά η λέξη συγγνώμη, πάντως, δεν ακούστηκε | INTIMEnews

Ο Τσίπρας είπε ότι δεν έκρυψε νεκρούς, αλλά κρύφτηκε (ξανά) ο ίδιος για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 16:34
Ο Πρωθυπουργός παρουσιάστηκε ξανά απολογητικός για το Μάτι, αλλά η λέξη συγγνώμη, πάντως, δεν ακούστηκε
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας είπε ότι δεν έκρυψε νεκρούς, αλλά κρύφτηκε (ξανά) ο ίδιος για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2018, 16:34

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε την ερώτηση που όλοι περίμεναν να ακουστεί και όπως είπε ο ίδιος, ήθελε να του γίνει, ώστε να απαντήσει: Ηταν η ερώτηση για το Μάτι και συγκεκριμένα για το αν είχε εικόνα για νεκρούς το βράδυ της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου και της σύσκεψης – παρωδία με τους συναρμόδιους υπουργούς του.

«Θα ήμασταν ανόητοι αν το μέλημά μας, το τραγικό εκείνο βράδυ, ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς… Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε εκείνο το βράδυ ότι υπήρχαν νεκροί», είπε παραβλέποντας τη χρονική καθυστέρηση με την οποία είχαν γίνει τότε οι ανακοινώσεις (αφού δηλ. είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες επιεβεβαιωμένες μαρτυρίες για τους πρώτους νεκρούς της φωτιάς).

«Τι νόημα έχει η διαρκής και επαναλαμβανόμενη κατηγορία ότι προσπαθήσαμε να τους κρύψουμε;Πώς γίνεται αυτό;» επέμεινε ο Πρωθυπουργός.

«Και εγώ έχω ασκήσει κριτική, αλλά γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας προπαγάνδας που τελικά είναι επωφελής γι’ αυτόν που τη δέχεται», συμπλήρωσε και κάλεσε τη ΝΔ να πάψει να παίζει το παιχνίδι πολιτικής υπεραξίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία.

«Συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να πάψει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας και της δημιουργίας πολιτικής υπεραξίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία», τόνισε για τη στάση της ΝΔ

Κατά τα άλλα ο κ. Τσιπρας επανέλαβε τις γνωστές κυβερνητικές δικαιολογίες περί διαχρονικών παθογενειών, όπως το θέμα αυθαιρέτων που ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και τα περί ανάληψης του πολιτικού κόστους, από τον ίδιο και τους υπουργούς του!

«Στη μνήμη των αθρώπων που χάθηκαν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε αυτό το πολιτικό κόστος», επανέλαβε μηχανικά, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους αρμόδιους υπουργούς του (συμπεριλαμβανομένου του παραιτηθέντος Νίκου Τόσκα) που -όπως σημείωσε- βρίσκονται καθημερινά στο Μάτι, «όχι για να κάνουν σόου, αλλά για να ακούσουν και το παράπονο και την οργή και να δουλέψουν»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...