423
Ο Αλ. Τσίπρας έξω από το Μαξίμου κάνει δηλώσεις κατά της Κομισιόν και -φυσικά- κατά της ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τσίπρας βγαίνει από το Μαξίμου και επιτίθεται στην Κομισιόν: Ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/06/2019, 13:45
Ο Αλ. Τσίπρας έξω από το Μαξίμου κάνει δηλώσεις κατά της Κομισιόν και -φυσικά- κατά της ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τσίπρας βγαίνει από το Μαξίμου και επιτίθεται στην Κομισιόν: Ζητούν απολύσεις στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/06/2019, 13:45

Η αποδοκιμασία της προεκλογικής παροχολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από τους Θεσμούς και προσωπικά τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, φέρεται να ενόχλησε τους κυβερνώντες, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να απαντήσει σε υψηλούς τόνους με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, θέτοντας (εν όψει της 7ης Ιουλίου) διλήμματα στους ψηφοφόρους, αντίστοιχα με αυτά του θέρους του 2015.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές είχε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, το αποτέλεσμα όμως «άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες για να αμφισβητήσουν το σχέδιο μας και να βάλουν προσκόμματα για τη στήριξη των πολιτιών».

«Σήμερα», τόνισε σε αυστηρό τόνο, «έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Είχαν να το κάνουν από το 2014 που υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ.Μητσοτάκης».

«Ο  ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η  όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κ.Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο 1  προς 5 στο Δημόσιο, δηλ. μα πρόσληψη για  πέντε αποχωρήσεις, ενώ εμείς έχουμε πετύχει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1 προς 1.

»Μπροστά στις κρίσιμες εθνικε΄ς εκλογές της 7ης Ιουλίου το κρίσιμο είναι να γνωρίζουμε τη πλήρη αλήθειακαι να συγκρίνουμε προγράμματα και να έχουμε πλήρση», γιατί «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο δρόμος της επιστροφής, δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος να γυρίσουμε πάλι στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας.», ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός επιστρέφοντας ξανά στη ρητορική του καλοκαιριού του 2015.

«Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος αυτός είναι η επιλογής του ελληνικού λαού» στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, ήταν το μήνυμα που  έστειλε στους ψηφοφόρους ο Πρωθυπουργός στη μίνι αυτή «επανάσταση» κατά των Βρυξελλών, την οποία επέλεξε να εντάξει  στην προεκλογική του εκστρατεία.

Την Τετάρτη ο κ. Ντομπρόβσκις, αφού επεσήμανε την επιβράδυνση που παρατηρείται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τον Μάιο, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά επεκτατικών δημοσιονομικών μέτρων και ανακοίνωσε περισσότερα αργότερα. Σήμερα (σ.σ. χθες), η έκθεση αναφέρει ότι πακέτο [παροχών] είναι ακριβό και δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη [δημοσιονομική] πολιτική».

Οπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα αναιρούν ορισμένα στοιχεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων για τη μεταμνημονιακή εποχή», με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% το 2019 και μετά.

«Είναι σημαντικό να μην χαθεί η μεγάλη πρόοδος των τελευταίων ετών», ήταν το μήνυμα – προειδοποίηση με το οποίο έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Ντομπρόβσκις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...