242
Ο Ράντολφ Αλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Μάρτιο του 2019 | REUTERS/Erin Scott/File Photo

Ο Τραμπ ξήλωσε (και) τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 12:14
Ο Ράντολφ Αλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Μάρτιο του 2019
| REUTERS/Erin Scott/File Photo

Ο Τραμπ ξήλωσε (και) τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 12:14

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απομάκρυνση του Ράντολφ Αλες από τη θέση του διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service), η οποία είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, αλλά και την καταπολέμηση της πλαστογραφίας στο εθνικό νόμισμα.

Την είδηση απομάκρυνσης του Αλες μετέδωσε πρώτα το CNN αναφέροντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή στον υπηρεσιακό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι να ζητήσει την παραίτηση του Αλες.

Η απόφαση έρχεται λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μετά από την απομάκρυνση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν.

Οπως και στην περίπτωση της υπουργού, δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τα αίτια της απομάκρυνσης του διευθυντή της Υπηρεσίας, το προσωπικό της οποίας φτάνει τα 6.500 άτομα.

Η Monde υπενθυμίζει πάντως το περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 10 ημέρες στη Φλόριντα, όπου συνελήφθη μία Κινέζα στο Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο που περνά ο πρόεδρος Τραμπ τα Σαββατοκύριακα. Η γυναίκα είχε στην κατοχή της πολλά τηλέφωνα με κακόβουλο λογισμικό.

Για το περιστατικό είχε ερωτηθεί αργότερα ο Τραμπ, ο οποίος δεν επέκρινε την Υπηρεσία, λέγοντας αντίθετα ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί τους, έκαναν φανταστική δουλειά».

Αξιωματούχος χαρακτήρισε στο CNN τις απολύσεις της Νίλσεν και του Αλες «σχεδόν συστηματικές εκκαθαρίσεις» στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Αλες, ως διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, δίνει αναφορά στον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο Αλες θα αποχωρήσει από τη θέση του σύντομα και ότι ο Τζέις Μάρεϊ, στέλεχος της υπηρεσίας, θα αναλάβει τον Μάιο τη θέση του διευθυντή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...