304
Επιστρέφει το «γρήγορο φαγητό» στα σχολικά εστιατόρια με τις «ευλογίες» Τραμπ | Wikipedia

Ο Τραμπ καταργεί την Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφει το junk food στα σχολεία…

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 14:50
Επιστρέφει το «γρήγορο φαγητό» στα σχολικά εστιατόρια με τις «ευλογίες» Τραμπ
|Wikipedia

Ο Τραμπ καταργεί την Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφει το junk food στα σχολεία…

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 14:50

Νέους κανόνες που αφορούν τα σχολικά γεύματα προωθεί η αμερικανική διοίκηση, καταργώντας ουσιαστικά την πολιτική υγιεινών μενού που είχε προωθήσει η Μισέλ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα επιτρέπεται στα σχολεία να μειώσουν τις ποσότητες λαχανικών και φρούτων στα σχολικά γεύματα και να πουλούν περισσότερη πίτσα, χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες στους μαθητές.

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι νέες προτάσεις θα επιτρέπουν στα σχολεία «μεγαλύτερη ευελιξία, επειδή αυτά τα γεύματα ξέρουν καλύτερα τα σύγχρονα παιδιά», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας (USDA).

Ο υπουργός Γεωργίας Σόνι Πέρντιου υπογράμμισε πως τα νέα πρότυπα μενού σχεδιάστηκαν από την υπηρεσία Τροφίμων και Διατροφής (Food and Nutrition Service – FNS).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση διατροφικών προγραμμάτων σε 99.000 σχολεία και περίπου 30 εκατομμύρια μαθητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Κάποιοι δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την ειρωνεία τού ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγινε στα 56α γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα, αν και το ίδιο το υπουργείο αρνήθηκε πως έγινε επίτηδες, ως χτύπημα… κάτω από την μέση στην προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση.

«Δεν κάναμε τις ανακοινώσεις αυτές με στόχο να συμπέσουν στα γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα», ήταν η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους.

Τις εξελίξεις στην αλλαγή των σχολικών γευμάτων επηρέασαν και τα λόμπι τροφίμων, όπως η βιομηχανία πατάτας, που εδώ και καιρό πίεζαν για τη χαλάρωση των όσων εφαρμόστηκαν κατά τη θητεία Ομπάμα και προέβλεπαν περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά στα σχολικά γεύματα.

Πολλοί φοβούνται πως τα νέα προτεινόμενα μέτρα, αν οριστικοποιηθούν, θα ανοίξουν το δρόμο στα παιδιά να επιλέγουν πίτσα, μπέργκερ, τηγανητές πατάτες και άλλα τρόφιμα θερμιδογόνα, με κορεσμένα λιπαρά, πλούσια σε αλάτι, αντί για ισορροπημένα γεύματα.

Θυμίζουμε πως η Πρώτη Κυρία, κατά την οκταετή της παραμονή στον Λευκό Οίκο (2009-2017), είχε περάσει το 2010 από το Κογκρέσο το πρόγραμμα Hunger-Free Kids Act στο πλαίσιο πρόληψης κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...