287
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ την ημέρα της φυγής τους από τον Λευκό Οίκο. Οσο ήταν ακόμη στην προεδρική κατοικία, εμβολιάστηκαν χωρίς να ανακοινωθεί το γεγονός | REUTERS/Leah Millis/File Photo

O Τραμπ και η Μελάνια εμβολιάστηκαν στα κρυφά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 09:44
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ την ημέρα της φυγής τους από τον Λευκό Οίκο. Οσο ήταν ακόμη στην προεδρική κατοικία, εμβολιάστηκαν χωρίς να ανακοινωθεί το γεγονός
|REUTERS/Leah Millis/File Photo

O Τραμπ και η Μελάνια εμβολιάστηκαν στα κρυφά

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 09:44

Ολα μια φαιδρή πόζα. Ακόμα και μακριά από τις κάμερες.

Από το καλοκαίρι ο Ντόναλντ Τραμπ επέμενε να εμφανίζει τον κορονοϊό ως επιδημία σε αποδρομή, αγνοούσε τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκες κ.λπ.) και συστηνόταν στους οπαδούς του ως άτρωτος, ιδίως μετά τη νοσηλεία του –μια ανεύθυνη πολιτική κατασκευή για να κερδίσει ψηφοφόρους στις εκλογές, η οποία συνιστούσε στην ουσία άρνηση του προβλήματος που ως τώρα έχει σκοτώσει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ακόμα και μετά την ήττα του απέφευγε να αναφερθεί στη σοβαρότητα της κατάστασης, πόσο μάλλον να συμμετάσχει στην επικοινωνιακή εκστρατεία των εμβολιασμών, όπως έκαναν άλλα δημόσια πρόσωπα, ακόμα και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς. Τελικά όμως και ο Τραμπ και η Μελάνια εμβολιάστηκαν. Αλλά το έκαναν στα κρυφά.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο, όταν βρίσκονταν ακόμη στον Λευκό Οίκο, όπως έγινε τη Δευτέρα γνωστό από ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Σε αντίθεση με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμβολιάστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στις 21 Δεκεμβρίου, λίγες εβδομάδες προτού αναλάβει την εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε ποτέ δημόσια για τον εμβολιασμό του κατά του νέου κορονοϊού.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία εμβολιάστηκαν στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρόεδρο, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να εμβολιαστούν».

Αυτή του η δήλωση έφερε ιδιαίτερη ανακούφιση, καθώς ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τέως προέδρου είναι ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

Αφού διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 στις αρχές Οκτωβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, στα προάστια της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News