233
Ο Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζάε-ιν, στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της συνόδου κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 20:05
Ο Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζάε-ιν, στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της συνόδου κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 20:05

Το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ιστορική συνάντηση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, άφησε ανοιχτό την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O αμερικανός πρόεδρος έκανε το εν λόγω σχόλιο κατά τη διάρκεια της υποδοχής, στον Λευκό Οίκο, του νοτιοκορεάτη ομολόγου του, Μουν Τζάε-ιν, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με το επικείμενο ιστορικό ραντεβού του με τον Κιμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι εγγυάται την ασφάλεια του Κιμ. Επανέλαβε, επίσης, ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση -είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη- είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία θα είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και επενδύσουν χρήματα στη Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, διεμήνυσε -κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News- ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος εκ μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν το να νομίσει πως μπορεί να χειραγωγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Πενς, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που δημοσιοποίησε το Fox.

Σε ερώτηση εάν ο Τραμπ θα έφθανε στο σημείο να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου, ο αμερικανός αντιπρόεδρος απάντησε «αναμφίβολα».

Οι ΗΠΑ βλέπουν πρόοδο όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, αλλά η στρατιωτική επιλογή «παραμένει στο τραπέζι», όπως ο ίδιος σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...