239
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον σε πρεμιέρα προ του κορονοϊού | EPA/BRITTA PEDERSEN

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον προσέφεραν το αίμα τους για την ανάπτυξη εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 13:34
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον σε πρεμιέρα προ του κορονοϊού
|EPA/BRITTA PEDERSEN

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον προσέφεραν το αίμα τους για την ανάπτυξη εμβολίου

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 13:34

Ηταν οι πρώτοι διάσημοι ασθενείς του κορονοϊού. Ο οσκαρικός Τομ Χανκς και η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Ρίτα Γουίλσον, είχαν προσβληθεί τον ιό της Covid-19 στα μέσα του περασμένου Μαρτίου (εδώ), όσο βρίσκονταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα ταινίας του Μπαζ Λούρμαν σχετικά με τη ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ, και χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτούν. Ακολούθησε μια πολυήμερη περίοδος απομόνωσης, μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, και έπειτα η επιστροφή τους στις ΗΠΑ.

Και τώρα αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους μάχη ώστε να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ο Χανκς και η Γουίλσον γνωστοποίησαν ότι προσφέρουν το αίμα τους, καθώς φαίνεται ότι ίσως έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Ο Χανκς και η Γουίλσον, 63 ετών, κρίθηκαν από τους ειδικούς κατάλληλοι για συμμετοχή στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου.

Αποκαλύπτοντας, μάλιστα, την εξέλιξη αυτή, ο Χανκς αστειευόμενος είπε ότι ελπίζει να δημιουργεί ένα «Hank-ccine» κατά του φονικού ιού –ένα παιχνίδι των λέξεων με το επώνυμό του και τον όρο vaccine.

Μετά την ανάρρωσή του το διάσημο ζευγάρι επέστρεψε πλέον στο Λος Αντζελες, όπου με την άφιξή του υπέβαλε αίτηση για συμμετοχή σε ιατρική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα αντισώματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες που προσπαθούν να δημιουργήσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Δεν μας προσέγγισαν. Εμείς είπαμε, “θέλετε το αίμα μας; Μπορούμε να δώσουμε πλάσμα;”. Και έτσι θα το δώσουμε εκεί όπου ελπίζουμε να βοηθήσει σε αυτό που εγώ θα ήθελα να αποκαλώ Hank-ccine», είπε ο Χανκς μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...