369
«Θανάση μου να σε φιλήσω», είπε η πρώην ΑΝΕΛ και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην του ΚΙΝΑΛ και νυν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ | SOOC

O Θεοχαρόπουλος έγινε (επιτέλους) υπουργός και η Κουντουρά βρήκε το «λιμάνι» της [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 13:32
«Θανάση μου να σε φιλήσω», είπε η πρώην ΑΝΕΛ και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην του ΚΙΝΑΛ και νυν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ
|SOOC

O Θεοχαρόπουλος έγινε (επιτέλους) υπουργός και η Κουντουρά βρήκε το «λιμάνι» της [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 13:32

Το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού άλλαξε και τυπικά χέρια με την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, όπου η απελθούσα υπουργός Ελενα  Κουντουρά και ο έτοιμος από καιρό διάδοχός της, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο στις ομιλίες τους, όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, στις φωτογραφίες που έβγαλαν στη σύντομη τελετή.

Μετά απο τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες στο τιμόνι του τουρισμού, η Ελενα Κουντουρά παρέδωσε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο αφού πρώτα έκανε τον καθιερωμένο απολογισμό της θητείας της.

 «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που ανέδειξε τον τουρισμό σε βασική προτεραιότητα και αναγνώρισε τη συμβολή του ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία», υποστήριξε, με αποτέλεσμα όπως υπερήφανα υπογράμμισε, η Ελλάδα να έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στον τουρισμό και να έχει αναγνωριστεί από τους διεθνείς θεσμούς σε πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης και παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικής.

Κλείνοντας με στοιχεία γα την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς η κυρία Κουντουρά ανάφερε ότι πρώτο τρίμηνο του 2019 παρατηρείται άνοδο 10% στις αφίξεις και 40% στα έσοδα σε σχέση με πέρυσι.

Ο εν αναμονή (σε στάση αναμόνής) και η απελθούσα/ SOOC

Ο τουρισμός τόνισε η υποψήφια -πλέον- ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εθνική υπόθεση και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων και «σάπλπαρε» για τον νέο της  ευρωπαϊκό «λιμάνι», όπου όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να φθάσει.

Σε πλήρη συμφωνία με την προκάτοχό του και ο νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θέλησε να επαναλάβει και στη δική του ομιλία ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση, γι΄αυτό όπως είπε, απαιτεί ενότητα και εθνική συννενόηση μακριά από το τοξικό πολωτικό κλίμα που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου!

H αναμνηστική φωτό της τελετής παράδοσης – παραλαβής/ SOOC

Οσο για την υπουργοποίησή του (ένα όνειρο που «έγινε πράξη» με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα), ο κ. Θεοχαρόπολος θέλησε να σημειώσει πως η απόφαση του Πρωθυπουργού για την προοδευτική συμμαχία διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για τη συμπόρευση δυνάμεων στη βάση και της πρόσφατης προγραμματικής συμφωνίας.

«Με την αποφασιστικότητα όλων μας αυτή να προωθηθεί και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής, αν και αυτό – όπως είπε- έχει ενοχλήσει πολλούς. Εμείς, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να προχωράμε μπροστά, να μιλάμε με το έργο μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...