261
Τα γέλια χάθηκαν, ο Τέρι έχει άνοια... | Αve Hogan/Getty Images

Ο Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθον πάσχει από άνοια

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 19:50
Τα γέλια χάθηκαν, ο Τέρι έχει άνοια...
|Αve Hogan/Getty Images

Ο Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθον πάσχει από άνοια

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 19:50

Ο Τέρι Τζόουνς, ένα από τα ιστορικά μέλη των Μόντι Πάιθον, της ομάδας ηθοποιών που στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 άλλαξε τον ορισμό στο τι, τελικά, είναι χιούμορ, ανακοίνωσε ότι πάσχει από άνοια. Πρόκειται για μια ανακοίνωση που σκόρπισε θλίψη στους απανταχού φίλους των Πάιθον.

Ο Τζόουνς, 74 ετών σήμερα, ήταν από τα βασικά μέλη της ομάδας και ο «σκηνοθέτης» τους. Μάλιστα, οι υπόλοιποι, για την ακρίβεια, τον υποχρέωναν, τον ωθούσαν να σκηνοθετήσει. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του «πάσχει από πρωταρχική εξελικτική αφασία», μια μορφή άνοιας κατά την οποία ο ασθενής χάνει σταδιακά την ικανότητά του να επικοινωνεί. Ο εκπρόσωπος του Τέρι Τζόουνς εξήγησε ότι, λόγω της κατάστασής του, ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, θα σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πάιθον έχουν ήδη χάσει ένα μέλος τους, τον Γκρέιαμ Τσάπμαν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο – το 1989. Δεν έχασαν, όμως, το κέφι τους και το πάθος τους για πρωτοποριακές δημιουργίες που σκορπούσαν άπειρο γέλιο.

Οι Μόντι Πάιθον έδιναν και δίνουν ακόμα τη δική τους χιουμοριστική εκδοχή για το νόημα της ζωής μέσα από σκετσάκια που αποτέλεσαν το «ευαγγέλιο» για οποιονδήποτε κωμικό ήθελε να τραβήξει τον ίδιο δρόμο.

Τώρα, όμως, τα πρόσωπά τους «πάγωσαν», τα γέλια σταμάτησαν μπροστά σε αυτή την ιδιαιτέρως σοβαρή είδηση που κρίνει, εν πολλοίς, το σατυρικό τους μέλλον.

Βέβαια, αυτή την είδηση με την άνοια του Τέρι, με τόσο φλέγμα που επιφυλάσσει κάποιες φορές η ίδια η ζωή, μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να γελάσει, να σαρκάσει και να κανιβαλίσει.

_91356803_pythonbbc
Η τρελοπαρέα που χάρισε τόσα γέλια, στα σοβαρά της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...