387
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών | Menelaos Michalatos / SOOC

Ο Τσίπρας γκρινιάζει για τα εμβόλια – ο Ταραντίλης του απαντά: «Συλλογική ανοσία το καλοκαίρι»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 15:02
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
|Menelaos Michalatos / SOOC

Ο Τσίπρας γκρινιάζει για τα εμβόλια – ο Ταραντίλης του απαντά: «Συλλογική ανοσία το καλοκαίρι»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 15:02

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Απ’ όπου αναζήτησε ευκαιρίες για αντιπολιτευτική κριτική. Και τι είπε; Οτι «αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας στην κοινωνία»…

Επιλέγοντας να αγνοεί το στοιχειώδες, ότι δηλαδή μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί από την EMA μόνο δύο εμβόλια (των Pfizer/BioNTech και της Moderna) άρα είναι πρακτικά αδύνατο το πρόγραμμα των εμβολιασμών να έχει βρει τους ρυθμούς του και να βρίσκεται σε πλήρη έκταση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και κάποιους αριθμούς για να επιχειρηματολογήσει:

«Για να μπορέσουμε να φθάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, πρέπει, αντί για 5.000 εμβόλια την ημέρα, να γίνονται 25.000 εμβόλια την ημέρα. Η αίσθησή μας είναι ότι με αυτή την ανοργανωσιά, αυτό είναι κάτι άπιαστο», είπε. Για να προσθέσει: «Οταν μίλησαν για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 144, έχω βάσιμες ενδείξεις και υποψίες να πιστεύω ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού και η ανοργανωσιά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη και η επιτελική ανικανότητα είναι μία μεγάλη τροχοπέδη και θα αποδειχθεί μια μεγάλη τροχοπέδη για την καταπολέμηση της πανδημίας, ώστε να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με αυτό τον βραχνά».

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης:

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες. Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Ο κ. Ταραντίλης υπενθύμισε ότι «στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για “εμπόριο ελπίδας” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και «για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί».

«Σε λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει:

«Τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης» και προσθέτει: «Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...