622
Μητσοτάκης και Θεοχάρης τον Ιούλιο του 2019, σε ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι και μια εντελώς διαφορετική εποχή για τον ελληνικό Τουρισμό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Θεοχάρη για «μπάχαλο» στον Τουρισμό και ζητάει την αποπομπή του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/06/2020, 17:55
Μητσοτάκης και Θεοχάρης τον Ιούλιο του 2019, σε ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι και μια εντελώς διαφορετική εποχή για τον ελληνικό Τουρισμό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Θεοχάρη για «μπάχαλο» στον Τουρισμό και ζητάει την αποπομπή του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 17:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/06/2020, 17:55

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την αποπομπή ενός υπουργού. Το είχε κάνει τον Απρίλιο με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για την υπόθεση των περιβόητων voucher, που αποσύρθηκαν άρον άρον, όμως ο υπουργός έμεινε στη θέση του. Τώρα το κάνει με τον Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού, ο οποίος λόγω κάποιων παραμέτρων μοιάζει πιο εύκολος στόχος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διώξει από την κυβέρνηση τον κ. Θεοχάρη επειδή τον θεωρεί υπεύθυνο για το –κατά τη συριζαϊκή πολιτική αργκό– «μπάχαλο» στον Τουρισμό.

Το πρώτο κακό είναι ότι όντως με τον τον τομέα του κ. Θεοχάρη, που αποτελεί το δυσκολότερο στοίχημα μετά την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, έχουν διαπιστωθεί κακοφωνίες τις τελευταίες ημέρες. Το πρόβλημα που προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου για τις 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα (εδώ) και ανάγκασε την κυβέρνηση, πρώτον, να ακούει τις διαμαρτυρίες ευρωπαίων εταίρων και, δεύτερον, να αναδιπλωθεί βιαστικά μέσα σε λίγα 24ωρα (εδώ) δεν είναι στα υπέρ του υπουργού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση ενάντια σε μια κυβέρνηση που κατά γενική ομολογία τα έχει πάει ως τώρα εξαιρετικά, σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης.

Ετσι, με επίσημη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να «στείλει σπίτι του» τον κ. Θεοχάρη. Ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου την Τρίτη:

«Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρα μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν.

Τη μία μέρα το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.

Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του.

Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Το δεύτερο κακό για τον κ. Θεοχάρη είναι ότι δεν είναι όσο κομματικός είναι ο κ. Βρούτσης και ο ανασχηματισμός πλησιάζει –όλοι έχουν προεξοφλήσει ότι θα γίνει το αργότερο ως τον Ιούλιο οπότε και θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη και θα είναι η ώρα ενός πρώτου απολογισμού έργου.

Πέτσας: Στοχοποίηση Θεοχάρη σε συνεργασία με εκδοτικό συγκρότημα

Η απάντηση, πάντως, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«H κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος.

Η κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του σχεδίου της. Ενός δυναμικού σχεδίου, που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.

Αντίθετα, όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία.

ΥΓ. Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό».