320
Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ελλιπή αστυνόμευση στο Μετρό, αλλά δεν θέλει ειδικό Σώμα φύλαξης!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 09:01
Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ελλιπή αστυνόμευση στο Μετρό, αλλά δεν θέλει ειδικό Σώμα φύλαξης!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2021, 09:01

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό από τους δύο ανηλίκους, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει «απαντήσεις» από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, «για ποιους λόγους δεν φυλασσόταν από την ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του Μετρό» στην Ομόνοια.

Ενώ όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τους δύο υπουργούς για ελλιπή μέτρα φύλαξης στο Μετρό, στην ίδια ανακοίνωση ακριβώς, τάσσεται κατά της ίδρυσης ειδικού Σώματος αστυνόμευσης, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής!

Καταγγέλλεται δηλαδή η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά κρίνεται αχρείαστη και ακατάλληλη η ίδρυση και ανάληψη υπηρεσίας από ένα ειδικό Σώμα που θα επωμιστεί το έργο της φύλαξης των χώρων του Μετρό!

«Το υπουργείο Μεταφορών διά του κ. Καραμανλή εξαγγέλλει ως λύση την αστυνομία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ζηλεύοντας τη δόξα της υπουργού Παιδείας, για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Δεν έχει κατανοήσει ακόμη και σήμερα τις τεράστιες ευθύνες και τις ολιγωρίες, μέσα στην υγειονομική κρίση, για τις αστικές συγκοινωνίες, σε συνέχεια όσων απαράδεκτων έχουν συμβεί με τον κατ’ εξαίρεση διαγωνισμό των οδηγών στην ΟΣΥ και με τις ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες στη ΣΤΑΣΥ», αναφέρεται επί λέξει στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, την οποία υπογράφουν οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης.

Ομοίως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορείται ότι «προσλαμβάνει με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες ειδικούς φρουρούς, που στη συνέχεια, χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση, ντροπιάζουν την ελληνική αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπογράφοντες την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι αναμένουν «απαντήσεις από τους υπουργούς και τις διοικήσεις των αντίστοιχων φορέων, για ποιους λόγους δεν φυλασσόταν από την ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του Μετρό ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες, ποιο το αναλυτικό αίτημα που έχει αποστείλει ο ΟΑΣΑ στην ΕΛ.ΑΣ. (αν έχει αποστείλει), ποιος ο αναλυτικός πίνακας του απαιτούμενου ένστολου προσωπικού που έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ. (αν τον έχει καταρτίσει), ποιοι όφειλαν να φυλούν τον σταθμό του Μετρό τη συγκεκριμένη ώρα» κ.ά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...