326
| ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Κολωνός: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε μέλος του που επικοινωνούσε με την 12χρονη μέσω εφαρμογής

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 19:50
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Κολωνός: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε μέλος του που επικοινωνούσε με την 12χρονη μέσω εφαρμογής

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 19:50

Αιχμές για επιλεκτικές διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ και με ευθύνη της κυβέρνησης στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, άφησε το Σάββατο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της αποκάλυψης ότι στέλεχος του κόμματος επικοινωνούσε με το άτυχο κορίτσι, το οποίο εξέδιδε το κύκλωμα του Ηλία Μίχου.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα, απέκτησε δυστυχώς γρήγορα πολιτικό πρόσημο, καθώς από την αντιπολίτευση έσπευσαν να καταδείξουν πως ο εγκέφαλος του δικτύου ήταν τοπικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Φαίνεται όμως ότι μεταξύ των δεκάδων «πελατών» που είχαν επιχειρήσει να έρθουν σε επαφή με το ανήλικο κορίτσι, είναι και από άλλα κόμματα —και από τον ΣΥΡΙΖΑ που συχνά προβάλλει τη θεωρητική ευαισθησία του σε θέματα δικαιωμάτων, προστασίας θυμάτων και των αδυνάτων.

Από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου φαίνεται πως και με επίσημο τρόπο —ύστερα από ενημέρωση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη— μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με τη 12χρονη μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Μίχος για να προσελκύσει «πελάτες». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστό πως ο συγκεκριμένος διεγράφη από μέλος και δεν είναι πλέον στέλεχος.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ήταν η ακόλουθη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του φρικτού κυκλώματος στον Κολωνό διατύπωσε το αίτημα να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι “αποκαλύψεων” και επιλεκτικών διαρροών που στέκονται εμπόδιο στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Προκειμένου να σταματήσει εδώ η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει το εξής: μετά από επίσημη επικοινωνία με το Υ. ΠΡΟ. ΠΟ και την ενημέρωσή μας ότι μέλος του κόμματος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με το θύμα μέσα από ψηφιακή εφαρμογή, προχωρήσαμε στην άμεση διαγραφή του. Καμία ανοχή – καμία συγκάλυψη.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι επιλεκτικές διαρροές, με ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας, καθώς και οι καθυστερήσεις όμως δεν μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...