327
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην κηδεία του φίλου του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα | George Vitsaras / SOOC

Ο συγκινητικός επικήδειος του Πορτοκάλογλου: «Αντί να τραγουδάμε Λαυρέντη μου…»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 21:05
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην κηδεία του φίλου του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
|George Vitsaras / SOOC

Ο συγκινητικός επικήδειος του Πορτοκάλογλου: «Αντί να τραγουδάμε Λαυρέντη μου…»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 21:05

Ηταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της κηδείας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου πήρε το μικρόφωνο και μίλησε από καρδιάς για τον φίλο και μουσικό του συνοδοιπόρο. Για τον Λαυρέντη. Οι δυο τους θα ανέβαιναν στη σκηνή του Ηρωδείου το βράδυ της Τρίτης για μια ακόμα συναυλία.

Τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου έβγαιναν με δυσκολία ενώ αρκετοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ενα κομμάτι του επικήδειου:

«Τέσσερις δεκαετίες κοινής πορείας και δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Πέρυσι τέτοιες μέρες βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Όταν μπήκε στο στούντιο κατάλαβα ότι ήταν ένα φωνακλάς αλλά μετά από λίγα λεπτά κάποιος πέταξε ένα αστείο, έσκασε αυτό το χαρακτηριστικό χαμόγελο. Μετά από 2-3 μέρες κατάλαβα ότι ήταν ένας φωνακλάς με χρυσή καρδιά. Ήταν ένας ευθύς, ειλικρινής άνθρωπος σε βαθμό κακουργήματος, ένα ευαίσθητο παιδί και απρόβλεπτο. Από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε μαζί στη σκηνή ήταν λες και παίζαμε μαζί χρόνια. Λες και τα τραγούδια μας είχαν φτιαχτεί να δέσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Θαύμασα την δύναμη που είχε σαν ερμηνευτής, το χάρισμα της επικοινωνίας που είχε με τον κόσμο».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε ακόμα σε αυτά που του είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μόλις κατέβηκαν από τη σκηνή μετά την τελευταία τους συναυλία στον Βόλο. «Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη; έρχονται ακόμα και μας ακούνε, δεν μας βαρέθηκαν. Τι άλλο θέλουμε;».

Λύγισε ο Τσακνής

Συγκλονισμένος ο κολλητός του φίλος, κουμπάρος και για χρόνια συνοδοιπόρος του Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε με ελάχιστα λόγια σε όσα θα του λείψουν από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Θα μου λείψουν οι καυγάδες μας, μέσα από τους οποίους ενηλικιωθήκαμε και πορευτήκαμε στη ζωή» είπε ο Τσακνής με τρεμάμενη φωνή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Λίγη ώρα πριν αρχίσει μια κοινή τους συναυλία, ένας αστυνομικός που δεν τους γνώριζε δεν τους άφηνε να ανέβουν στο θέατρο λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορείτε να μπείτε στο θέατρο, έχει συναυλία κάποιος Μαχαιρίτσας Τσακνής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...