249
Ο Σωκράτης δροσίζεται στην είσοδο καταστήματος της Ερμού | Facebook

O Σωκράτης, το «λιοντάρι της Ερμού», δεν θα περιμένει πια στο φανάρι του Συντάγματος

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 11:10
Ο Σωκράτης δροσίζεται στην είσοδο καταστήματος της Ερμού
|Facebook

O Σωκράτης, το «λιοντάρι της Ερμού», δεν θα περιμένει πια στο φανάρι του Συντάγματος

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 11:10

Τον έβλεπες να περιμένει υπομονετικά στο φανάρι της Φιλελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος, για να περάσει μαζί με τον κόσμο απέναντι στην Ερμού. Ηταν η καθημερινή βόλτα του. Ο Σωκράτης, το «λιοντάρι της Ερμού» –παρατσούκλι που του είχαν δώσει λόγω παρουσιαστικού, του όγκου του, σε συνδυασμό με το πάντα ανακατεμένο τρίχωμα, που θύμιζε λεοντή– είχε την τύχη πολλών από τα αδέσποτα της Αθήνας, χτυπημένος από τις ρόδες διερχόμενου φορτηγού στην οδό Σοφοκλέους.

Το φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε τον σκύλο που με την πάροδο των ετών είχε εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι περισσότεροι τον είχαν δει να περπατά αργά και νωχελικά στον πεζόδρομο της Ερμού ή να δροσίζεται το καλοκαίρι από το κλιματιστικό στην είσοδο κάποιου καταστήματος. Συχνά πυκνά παρακολουθούσε ξαπλωμένος την κίνηση των αυτοκινήτων στη Φιλελλήνων. Είχε μάθει τα φανάρια και τη διέσχιζε πάντα με «πράσινο», προκαλώντας εντύπωση στους τουρίστες και σκορπώντας αυθόρμητα χαμόγελα στους περαστικούς.

Το πρωί της 20ής Νοεμβρίου ο οδηγός του φορτηγού που κατέβαινε τη Σοφοκλέους δεν τον πρόσεξε. «Πέρασε στην κυριολεξία από πάνω του», αναφέρουν οι περιγραφές – και εξαφανίστηκε. Ο Σωκράτης μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τώρα, όπως είπε στο zoosos.gr η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, αναζητείται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστεί ο υπαίτιος του δυστυχήματος.

Ακριβώς όπως γίνεται στα τροχαία που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. Διότι ο Σωκράτης ήταν η «ψυχή της πρωτεύουσας»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...