178
Ο Γιάννης Στουρνάρας | IntimeNews

Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες στην ελληνική οικονομία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2019, 13:24
Ο Γιάννης Στουρνάρας
|IntimeNews

Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες στην ελληνική οικονομία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2019, 13:24

Τρεις ημέρες μετά τις επικρίσεις Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Στουρνάρα για τις εκτιμήσεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απαντά στον έλληνα Πρωθυπουργό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον Alpha, ο κ. Τσίπρας είχε επιτεθεί για μία ακόμη φορά στον κ. Στουρνάρα. «Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις “μπακαλικής”. Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αρχικά ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε ως σημαντική τη συμβολή των μπακάληδων στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στήλη του «Βήματος της Κυριακής».

Παράλληλα όμως, ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι οι υπολογισμοί- που προκάλεσαν την αντίδραση του Πρωθυπουργού- είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι δικοί του και τους χαρακτήρισε μετριοπαθείς.

Αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο «Βηματοδότης», προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον.